• ΥΓΕΙΑ

    Ιταλία: 445 νέοι θάνατοι και 8.585 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

    • NewsRoom


    Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό 445 άνθρωποι και καταγράφηκαν 8.585 νέα περιστατικά. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 68.681 διαγνωστικά τεστ, το 12,5% των οποίων προέκυψε θετικό.

    Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 14,8%. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς είναι 15 λιγότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 361 περισσότεροι.

    Σε ότι αφορά την ιταλική μετάλλαξη του ιού, στην οποία αναφέρθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας Αρνάλντο Καρούζο, ο ίδιος εξήγησε ότι η ανακάλυψη έγινε παρακολουθώντας έναν ασθενή, ο οποίος είχε μολυνθεί τον περασμένο Απρίλιο, αλλά επί σειρά μηνών συνέχιζε να είναι θετικός, με πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Η ιταλική μετάλλαξη «είναι παρεμφερής αλλά όχι ίδια με την βρετανική» και «υπάρχει η πιθανότητα η πρώτη, να προηγήθηκε τις δεύτερης».

    Μέχρι αυτή την στιγμή , οι Ιταλοί επιστήμονες δεν έχουν αποσαφηνίσει αν πρόκειται για μετάλλαξη που αυξάνει την ευκολία μετάδοσης της Covid-19, ενώ ο καθηγητής Καρούζο θεωρεί ότι «το εμβόλιο αναμένεται να είναι αποτελεσματικό και σε αυτή την περίπτωση». «Σύντομα, θα απαντήσουμε με απόλυτη βεβαιότητα στο ερώτημα αυτό», ολοκλήρωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Ιταλία: Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντόπισαν οι επιστήμονες

    Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι θάνατοι ασθενών με Covid-19

    Ολλανδία: Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της μετάλλαξης της Βρετανίας



    ΣΧΟΛΙΑ