ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σεισμός στην Κρήτη
Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:40 το πρωί στην Κρήτη.
Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 66,1 χλμ.
Το επίκεντρό της ήταν 23χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου.
Ο σεισμός ήταν αισθητός σε όλη την Κρήτη, καθώς και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου.
Νωρίτερα οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σεισμό 5,3 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 170 χλμ., ωστόσο μετά την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού αναθεωρήθηκε σε 5,2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 66,1 χλμ.
Σε δηλώσεις του στο Open, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε:
«Ήταν επιφανειακός σεισμός σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο».
Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν ήταν ο κύριος σεισμός, ο σεισμολόγος τόνισε ότι ακόμη οι σεισμολόγοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν, γιατί πρέπει να παρακολουθήσουν την μετασεισμική ακολουθία.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.