ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σεισμός ξύπνησε την Κρήτη σήμερα το πρωί
Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κάθε ενδεχόμενο, μετά τη σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης.
«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά.
Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε», ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 66 χιλιόμετρα.
«Δεν είναι μικρός ο σεισμός, ήταν νότια του Ηρακλείου στα 20 χλμ», τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Open.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών
- Ερντογάν για Ουκρανία-Ρωσία: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ» – Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια και πολλά νοικοκυριά σε 7 επαρχίες
- Ενισχύσεις de minimis ύψους €2,1 εκατ. σε παραγωγούς σε Έβρο και Ημαθία