• Κοινωνία

    Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Ποινική έρευνα για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της αστυνομίας, Σταύρου Μπαλάσκα


    Ποινική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή αστυνομικού, Σταύρου Μπαλάσκα.

    «Η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες», είχε υποστηρίξει πρόσφατα σε δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος.

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών το φάκελο που προσκόμισε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των δηλώσεων του κ. Μπαλάσκα.

    Η παραγγελία που δόθηκε είναι για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

    Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωσή της, είχε χαρακτηρίσει «ανεύθυνη χυδαιότητα» αυτές τις δηλώσεις εκπροσώπων της Αστυνομίας».

    «Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους», ανέφερε στην ανακοίνωση της η ΕΔΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ