ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συναγερμό τέθηκαν το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Ηρακλείου, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Θωμά, του δήμου Γόρτυνας, στην Κρήτη.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής, με την συνδρομή εναερίων μέσων, υδροφόρων του τοπικού δήμου και γεωργικών μηχανημάτων κατοίκων της περιοχής.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στην τοποθεσία «Μουζουράς», και εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή όπου υπάρχουν χoρτολιβαδικές εκτάσεις με θάμνους και πουρνάρια, δασική έκταση, ενώ σε κοντινό σημείο υπάρχουν και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι.
Για σήμερα Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) είναι πολύ υψηλός για το Ηράκλειο και το Λασίθι, και υψηλός (κατηγορία 3) για Χανιά και Ρέθυμνο με τις αρμόδιες Αρχές να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.
Διαβάστε επίσης:
Καλαμάτα: Συνελήφθη 71χρονος για εμπρησμό
Πάρνηθα: Τραυματίστηκε σοβαρά πυροσβέστης – Σπεύδει ελικόπτερο
Βόλος: Στη Σκιάθο φιλοξενούνται 64 πυρόπληκτοι από την Εύβοια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα «τραπεζώματα» του ΚΜ, το νέο κρίσιμο ταξίδι του Παπασταύρου, ο σκοτωμός στην Κύπρο και γιατί δεν μιλά ο Καραμανλής
- Πάνος Καμμένος στο Mononews: Γιατί μισώ τον Σαμαρά
- Το παρελθόν ως προϊόν: Ο Τσίπρας επινοεί τον Τσίπρα
- Νέο «λίφτινγκ» στην Golden Visa – Τέλος η μετατροπή των ακινήτων σε Airbnb και νέοι όροι για επενδύσεις σε διατηρητέα κτίρια