ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκάδες πυρόπληκτοι κάτοικοι από τα Βασιλικά της Βόρειας Εύβοιας που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται, μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με σκάφος, από το Πευκί στην απέναντι ακτή της Σκιάθου για να έχουν μία ασφαλή διαμονή για όσες ημέρες χρειαστούν.
Μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των δημάρχων Ιστιαίας-Αιδηψού και Σκιάθου το σκάφος «Καλυψώ» πήγε στο Πευκί της Εύβοιας και παρέλαβε 64 πυρόπληκτους της περιοχής και τους μετέφερε στην Χώρα της Σκιάθου στις 4:30 τα ξημερώματα, και από εκεί μεταφέρθηκαν αρχικά στο ξενοδοχείο «Σκιάθος Παλλάς».
Μέσω του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκου Ευσταθίου και της Dolphin Skiathos διατέθηκαν στον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα δεκάδες δωμάτια σε μικρά ξενοδοχεία για να καταλύσει ο κόσμος, ενώ στο «Σκιάθος Παλλάς» διαμένουν 22 πυρόπληκτοι από την Εύβοια.
Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «πρωταρχικός στόχος ήταν να διασωθούν οι άνθρωποι και εμείς ως γείτονες προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε και να τους παρέχουμε μία ανάσα ανακούφισης από τις πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουν. Ό,τι χρειαστούν και όσο θα απαιτηθεί θα σταθούμε δίπλα τους».
Διαβάστε επίσης:
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Κλειστός ο δρόμος προς Ολυμπιακό Χωριό και Θρακομακεδόνες από Λ. Κύμης
Πατούλης: Η Αττική περνά στην επόμενη ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TOP Ships (Ευάγγελος Πιστιόλης): Συμφωνία πώλησης mega yacht αξίας 38 εκατ. δολαρίων
- ΟΠΑΠ: Η Allwyn αγόρασε επιπλέον 131.967 μετοχές έναντι 2,447 εκατ. ευρώ
- Ποια χώρα μέλος του ΟΠΕΚ απομάκρυνε τον υπουργό Οικονομικών της μετά από υποβάθμιση σε «junk»
- Κραν Μοντανά: Η στιγμή που ξεσπά η φωτιά στο μπαρ (βίντεο)