• Κοινωνία

    Οι γιατροί προειδοποιούν: Ανέτοιμο το ΕΣΥ για την επιδημία της γρίπης

    • NewsRoom


    Ελλείψεις κλινών στις ΜΕΘ παρουσιάζει το ΕΣΥ, προειδοποιούν οι γιατροί,  την ώρα που αναμένεται η κορύφωση της επιδημίας της γρίπης στην Ελλάδα.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι έχει διαχρονικά καταγγείλει την εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας, να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της έξαρσης της γρίπης, η λίστα αναμονής, για εισαγωγή σε ΜΕΘ, ξεπέρασε τους 60 ασθενείς, από τους οποίους βρίσκουν κρεβάτι καθημερινά λιγότεροι από πέντε.

    Το πρόβλημα πρόκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο, αναμένεται κορύφωση της επιδημίας της γρίπης. Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του, με δεδομένο ότι το Υπουργείο Υγείας, δεν μερίμνησε να ανοίξουν τα 150 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

    Σχολιάζοντας το θέμα ,ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

    «Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά ,η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης, βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρα μας. Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας είχε αποτέλεσμα, η Ελλάδα να κατέχει τα τελευταία χρόνια ,θλιβερό ρεκόρ ,στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια ,μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tι συμβαίνει με το μοντέλο που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση κοκαΐνης; – Δεν έχει μιλήσει με τους οικείους της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πολάκης (με τσιγάρο στο στόμα) τα «σπάει»: Το βαρύ ζεϊμπέκικο στον Κραουνάκη (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στην Καλαμάτα: Από φιάλη υγραερίου πέθαναν οι τρεις γυναίκες



    ΣΧΟΛΙΑ