ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για την επόμενη χρονιά: «Το 2018 ενδέχεται να είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για την Ελλάδα. Στόχος είναι στα τέλη Αυγούστου η χώρα να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της. Για συνεχόμενη τρίτη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να υπερβεί τους στόχους των δανειστών». Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι ήδη «στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς η Αθήνα θα υπερβεί τους στόχους: αντί για 1,75% επί του ΑΕΠ, το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 2,44%». Ο συντάκτης παραπέμπει στις σημαντικές αυξήσεις της φορολογίας οι οποίες συνέβαλαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα.
Για το ίδιο θέμα η οικονομική επιθεώρηση Wirtschafts Woche γράφει: «Σύμφωνα με την (σ.σ. ελληνική) κυβέρνηση, μετά από πολυετείς διασώσεις η Ελλάδα αποκτά ολοένα και καλύτερο έλεγχο των οικονομικών της. Το 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ζητούν οι δανειστές».
(Πηγή: Deutsche Welle)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Έκανε την έκπληξη η Εθνική για τα «κόκκινα» δάνεια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Ασφαλιστική: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 85,9% στο 9μηνο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με πωλήσεις δανείων απαντούν οι τράπεζες στα επερχόμενα stress test-Τα σχέδια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Ποια πανεπιστήμια φημολογείται πως πήραν την έγκριση της ΕΘΑΑΕ
- Σταμάτης Τσαντάνης: Γιατί η Seanergy εκδίδει retail ομόλογο 100 εκατ. ευρώ
- Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για το deal Φέσσα – Φουρλή
- Μέσα στη νέα ΣΤΟΑ Αρσακείου: Πότε ξεκινά η λειτουργία του εμβληματικού τοποσήμου της Σταδίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.