• Top Stories

    Γερουλάνος: Αυτά είναι τα κριτήρια, για να είναι κανείς στο ψηφοδέλτιό μας

    • NewsRoom

    Ο Παύλος Γερουλάνος κοντά σε κατοίκους της Αθήνας


    Για τα κριτήρια που πρέπει να έχει κανείς, για να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος, επίσης, είχε συναντήσεις με κατοίκους της πόλης, αλλά και συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας.

    Μιλώντας σήμερα στον Alpha, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε: «Τα κριτήρια που πρέπει να καλύπτονται για να ‘κατέβει’ κάποιος με το δικό μας ψηφοδέλτιο είναι τρία: Να αγαπάς την Αθήνα, να έχεις δεξιότητες, γνώσεις, ιδέες και εμπειρίες χρήσιμες για τους συμπολίτες μας και να είσαι διατεθειμένος να είσαι στο δρόμο από το πρωί έως το βράδυ και όχι στο γραφείο σου. Αυτά τα τρία κριτήρια θέτουμε. Τους ανθρώπους που πληρούν αυτά τα κριτήρια δεν θα τους ρωτήσουμε από ποιο κόμμα προέρχονται, εφόσον πραγματικά πιστεύουν στην Αθήνα και πιστεύουν στο πρόγραμμά μας».

    Εν τω μεταξύ, ο κ. Γερουλάνος βρέθηκε στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου και την πλατεία Αμερικής, όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της πόλης.

    «Ο Δημήτρης, στα 93 του χρόνια, μιλώντας μας με χαμόγελο για μια ζωή γεμάτη εμπειρίες, μας θύμισε ποια είναι τα σημαντικά, εκείνα που μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις καθημερινές δυσκολίες» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος στη Λέσχη Φιλίας του Αγίου Ελευθερίου.

    Στην πλατεία Αμερικής, οι καταστηματάρχες εστίασαν στο αίσθημα του φόβου που έχει αλλάξει τη ζωή των κατοίκων, αλλά και την ανάγκη να ανταποκρίνονται ταχύτερα οι υπηρεσίες του δήμου σε ζητήματα καθημερινότητας. Πάγιο αίτημα της περιοχής, η αποκατάσταση του Πάρκου της οδού Κύπρου.

    Στο τέλος της δράσης ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε: «Η Μαρία, που μένει στην οδό Κορθίου στα Πατήσια από επιλογή, επειδή αγαπά την Αθήνα, μία συμβουλή μου έδωσε ‘Παύλο, κάντε πρώτα πράξεις και μετά ελάτε να μιλήσουμε για οράματα’. Αυτό λένε οι κάτοικοι σε όλες τις γειτονιές, αυτή είναι η προτεραιότητά μας».

    Επίσης, σε συνάντηση που είχε ο κ. Γερουλάνος με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών Γιώργο Μυλωνά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συζήτησαν το ευρύ φάσμα δράσεων που υλοποιεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με στόχο τόσο την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του όσο και την εξειδίκευσή τους στο σύγχρονο περιβάλλον απασχόλησης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνεργασία που επιδιώκει το ΕΚΑ με τον Δήμο Αθηναίων, τόσο για την ομαλή εργασιακή και κοινωνική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών, αλλά και για την ανάπτυξη συνεργειών σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος και κοινωνικής μέριμνας.

    Ο κ. Γερουλάνος, αφού ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών, καθώς και για την ενεργό συμμετοχή του στο Δίκτυο των Συνδικάτων των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, δήλωσε:

    «Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπουμε ιστορικούς θεσμούς, όπως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών, να ανταποκρίνονται με σύγχρονα αντανακλαστικά στις ιδιαίτερες προκλήσεις που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε. Κάθε πόλη που χρειάστηκε να ξεπεράσει προβλήματα όπως αυτά της Αθήνας το κατάφερε μόνο με τη συμβολή των συλλογικών φορέων, όπως είναι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Η συνεργασία δήμου, αιρετών, φορέων και κατοίκων της Αθήνας είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων όσοι ζούμε και εργαζόμαστε εδώ. Για τον σκοπό αυτό, η δημιουργία μεικτών ομάδων εργασίας στις γειτονιές της πόλης, που θα αποτελούν τους συνδετικούς κρίκους του δήμου με κάθε γειτονιά και θα διασφαλίζουν την άμεση επικοινωνία με τους κατοίκους, θα πολλαπλασιάσει την προσπάθειά μας για μια καλύτερη Αθήνα. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοντά σε κατοίκους της πλατείας Πλυτά και της Πανόρμου ο Παύλος Γερουλάνος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζει τις δράσεις του στις γειτονιές της Αθήνας ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος



    ΣΧΟΛΙΑ