• Κοινωνία

    Φθιώτιδα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος που κατηγορείται για εμπρησμούς στον Θεολόγο

    • NewsRoom


    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 14χρονος που κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή του Θεολόγου, στη Φθιώτιδα.

    Ο 14χρονος είχε προχωρήσει στην αναίρεση της αρχικής του ομολογίας, σύμφωνα με την οποία είχε δηλώσει υπεύθυνος για την πρόκληση 9 πυρκαγιών στην περιοχή, επειδή του άρεσε να βλέπει φλόγες.

    Ωστόσο, οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν την ανακρίτρια, η οποία έκρινε πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση των πράξεων. Έτσι στον ανήλικο, ο οποίος δεν μπορούσε να προφυλακιστεί καθώς δεν έχει περάσει το 15ο έτος της ηλικίας του, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η εμφάνισή του κάθε 1ο και 2ο δεκαπενθήμερο στο ΑΤ κατοικίας του, η παρακολούθηση υποστηρικτικού προγράμματος ψυχικής υγείας στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και η επίβλεψή του για την εφαρμογή των όρων από Επιμελήτρια Ανηλίκων.

    Η απολογία του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ η Εισαγγελέας είχε διατάξει την ψυχιατρική του εξέταση σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο του ανηλίκου, Κωνσταντίνο Ζεκεντέ, ο 14χρονος δεν ομολόγησε ποτέ πράξεις εμπρησμού και απάντησε συγκροτημένα σε όλες τις ερωτήσεις αρνούμενος κάθε εμπλοκή με τους εμπρησμούς.

    Το παιδί κατά την αρχική του προσαγωγή είχε στο πλευρό του τους γονείς του οι οποίοι κατηγορήθηκαν για παραμέληση ανηλίκου, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχε μαζί του κοινωνική λειτουργό ηω οποία τον συνόδευσε και στο ταξίδι του στην πρωτεύουσα.

    Διαβάστε επίσης

    Υπ. Υποδομών: Ολοκληρώθηκε ο επανέλεγχος των κτηρίων στις πυρόπληκτες περιοχές – Πόσα κρίθηκαν οριστικά ακατάλληλα για χρήση
    Ξεκίνησε η πληρωμή των πρώτων αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους – Ξεπερνούν τα 3,7 εκατ.
    Στρατός και Αστυνομία σε δάση και επίφοβες περιοχές για την πρόληψη πυρκαγιών (φωτογραφίες)



    ΣΧΟΛΙΑ