• Κοινωνία

    Φρίκη προκαλεί η δράση του 35χρονου serial killer στην Κύπρο-Αγνοούνται άλλες 22 Φιλιππινέζες

    • NewsRoom


    Σοκαρισμένη είναι η Κύπρος, με τη δράση του 35χρονου serial killer, καθώς στο νησί ξετυλίγεται το κουβάρι μιας από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις δολοφονιών. H αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι δολοφονίες να είναι περισσότερες από τις δύο, που έχει ομολογήσει ο 35χρονος.

    Όπως αποκάλυψε στο STAR ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης, έχουν εξαφανιστεί άλλες 22 κοπέλες τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιογράφο του Sigma, είναι και οι 22 από τις Φιλιππίνες.

    Σταματούν οι έρευνες στο Μιτσερό

    Οι έρευνες στο φρεάτιο στο λατομείο του Μιτσερού θα σταματήσουν για λόγους ασφαλείας, δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

    Είπε, επίσης, ότι σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου με τη χρήση ρομποτικής κάμερας. «Έχει αξιολογηθεί και εκτιμηθεί η κατάσταση εκεί πέρα. Υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία για τα οποία πρέπει να συνεχίσει η έρευνα και αύριο με τον ίδιο τρόπο. Η έρευνα θα συνεχίσει για τις επόμενες μέρες με μηχανικά μέσα», είπε.

    Ο κ. Τράγκολας στις δηλώσεις του στον χώρο του φρεατίου, έκανε λόγο για αλλοίωση των δοκών που συγκρατούν τον ανελκυστήρα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, «έχει διαπιστωθεί μία μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια. Οπότε για λόγους ασφάλειας, έχει ασφαλιστεί ο χώρος, δεν επιτρέπεται σε κανένα να επιχειρήσει».

    Ο κ. Τράγκολας είπε ότι «με τη συσκευή εντοπισμού και το ρομπότ διενεργήσαμε έρευνα στη δυτική πλευρά του λάκκου που καλύπτει ένα μέτρο και πήγαμε μέχρι το βάθος, μέχρι 130 μέτρα». Οι έρευνες, ανέφερε, θα συνεχιστούν όταν ο χώρος καταστεί ασφαλής και αποσοβηθεί ο κίνδυνος υποχώρησης των δοκών. «Το πότε θα γίνει αυτό, θα το πουν οι ειδικοί», δήλωσε.

    «Απομένει το κεντρικό σημείο του λάκκου που πρέπει να ερευνηθεί. Καθότι όμως υπάρχει θέμα ασφάλειας θα δούμε αύριο (σ.σ. Μεγάλη Τρίτη 23/04) με ειδικούς πώς θα ασφαλίσει η περιοχή, και όταν λέω να ασφαλίσει η περιοχή, εννοώ να ασφαλίσουν τα αναβατόρια για να μην υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος υποχώρησης τους για τον α’ ή β’ λόγο ούτως ώστε να διενεργηθεί με ασφάλεια η περαιτέρω έρευνα. Μέχρι τότε θα σταματήσει η έρευνα στο φρεάτιο».

    Ερωτηθείς για πόσο χρονικό διάστημα μιλούμε, ο κ. Τράγκολας είπε ότι «αυτό θα μας το πουν οι ειδικοί όταν θα αξιολογήσουν και εκτιμήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας και το πώς θα στερεωθεί η εγκατάσταση για να εκλείψει ο οποιοσδήποτε κίνδυνος». Είπε ότι οι έρευνες δεν θα επαναρχίσουν «μέχρι να γίνει συντήρηση και σταθεροποίηση των ανελκυστήρων», προσθέτοντας ότι «έχει απομείνει κομμάτι που πρέπει να διερευνηθεί, το κεντρικό φρεάτιο».

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Τράγκολας είπε ότι τα μέλη της ΕΜΑΚ δεν θα κατεβούν στο φρεάτιο, εξηγώντας ότι «είναι με μηχανικούς τρόπους που θα γίνει και σε μεταγενέστερο στάδιο…». Ερωτηθείς αν το πρόβλημα με τους δοκούς δημιουργήθηκε αυτές τις μέρες που γίνονταν οι έρευνες, είπε ότι «πιθανότατα ναι».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «υπάρχει κίνδυνος γιατί για να χειριστεί κάποιος την ρομποτική πρέπει να στέκεται ακριβώς από πάνω της. Για να σταθείς από πάνω της πρέπει να είσαι στο κέντρο του αναβατορίου. Για να είσαι στο κέντρο του αναβατορίου σημαίνει ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το αναβατόριο. Αυτό».

    Είπε επίσης ότι «δεν θα σταματήσουν εδώ οι έρευνες. Θα επιδιορθωθούν οι μεταλλικές κατασκευές, θα συντηρηθούν, θα σταθεροποιηθούν και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε», σημειώνοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν «για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται, ακόμα και το Πάσχα θα το κάνουμε εδώ».

    Ερωτηθείς εάν υπήρξαν κάποια ευρήματα από τις σημερινές έρευνες, ο κ. Τράγκολας είπε ότι «το θέμα ευρημάτων άστε το και όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο θα σας το ανακοινώσουμε».

    Δεν αλλάζει τη στάση του ο 35χρονος

    Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com, ο «Ορέστης», όνομα που χρησιμοποιούσε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να έρχεται σε επαφή με τις γυναίκες, δεν αλλάζει τη στάση του στις καταθέσεις και παραμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς.

    Ο 35χρονος, που οδηγήθηκε για δεύτερη φορά ενώπιον Δικαστηρίου, παραδέχθηκε ότι σκότωσε τις δύο κοπέλες, την 38χρονη Mary Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, αλλά όχι την 6χρονη Sierra και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.

    Το σκοτεινό προφίλ του 35χρονου «Ορέστη»

    Πρόκειται για κάτοικο χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.

    Ο άνδρας που παραδόθηκε στις Αρχές το βράδυ της Παρασκευής (19/04), είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, με το διαζύγιό του να κρατείται σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive ως «επτασφράγιστο» μυστικό από τον ίδιο.

    Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων. Η είδηση της σύλληψής του 35χρονου, που στην ουσία είναι ο μυστηριώδης Ορέστης, που διατηρούσε δεσμό με την άτυχη Μαίρη Ρόουζ, προκάλεσε σοκ σε ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει.

    Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.

    Το προφίλ του 35χρονου περιγράφεται ως «σκοτεινό», αφού φέρεται να πρόκειται για άτομο το οποίο δεν εξωτερίκευε συναισθήματα.

    Άτομα που συνυπήρξαν μαζί του κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε στρατόπεδα της Ε.Φ κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίαζε επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον. Αντίθετα, φέρεται κατά διαστήματα να αποκάλυπτε προσωπικά του δεδομένα σε άτομα στον επαγγελματικό του χώρο.

    Ανέβαζε στο Facebook φωτογραφίες από τα μέρη που πετούσε τα πτώματα!

    Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Συνεργαζόταν με σειρά από ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας, έχοντας βραβευτεί και για ορισμένες λήψεις του.

    Η δουλειά του ως φωτογράφου περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τοπία, με πολλές από τις λήψεις του να είναι από την ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί των γυναικών.

    «Σκότωσα τη Mary Rose γιατί φώναζε»

    Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, η 6χρονη κόρη της Mary Rose άρχισε να πνίγεται και αυτό προκάλεσε τον πανικό της μητέρας της. Όπως είπε στους ανακριτές, αναγκάστηκε να την πνίξει γιατί φώναζε.

    Κατόπιν, όπως υπέδειξε, πέταξε την 6χρονη Sierra, που πέθανε και που δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και τη μητέρα της στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

    Εκεί, πέταξε και την 28χρονη Arian, την οποία, όπως κατέθεσε, έπνιξε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

    ΚΥΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκαριστικές εξελίξεις για τον Serial Killer της Κύπρου: Πολλά τα πτώματα στο φρεάτιο λέει η αστυνομία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει ο Serial Killer της Κύπρου: «Ένιωθα ωραία όταν την έπνιγα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φρίκη στην Κύπρο: Ο δολοφόνος ανέβαζε φωτογραφίες από τα σημεία που πετούσε τα πτώματα



    ΣΧΟΛΙΑ