• Κοινωνία

    Σοκάρει ο Serial Killer της Κύπρου: «Ένιωθα ωραία όταν την έπνιγα»

    • NewsRoom


    Με φρίκη και αποτροπιασμό παρακολουθεί η κυπριακή κοινωνία τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Serial Killer που θυμίζει ταινία τρόμου. Ο 35χρονος «Ορέστης», αξιωματικός του στρατού στο νησί, ομολόγησε τον φόνο της Φιλιππινέζας και μιας ακόμη γυναίκας από τις Φιλιππίνες, ονόματι Αριάν Παλανάς Λοζάνο. Η ομολογία του άνδρα που κρατείται από τις αρχές, καθώς και οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που έκανε τον φόνο έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό στην κυπριακή κοινωνία.

    Οι αρχές της Κύπρου που θεωρούσαν την Μαίρη Ρόουζ και την κόρη της αγνοούμενες, κινητοποιήθηκαν όταν δύο τουρίστες εντόπισαν τη μια σορό σε εγκαταλειμμένο μεταλλείο στο Μιτσερό. Εκεί, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με περισσότερα ευρήματα, καθώς εκτός από το πτώμα της 38χρονης, ανέσυραν και εκείνο μιας άλλης γυναίκας, τυλιγμένης και εκείνη με μπλε σχοινί.

    Ο δράστης πλησίαζε τα θύματά του μέσω διαδικτύου, όπου και διατηρούσε το ψευδώνυμο «Ορέστης». Οπως είπε στην αστυνομία, αφού έκλεινε μαζί τους ραντεβού, τις έπνιγε κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία», φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς στην Κύπρο, ο στρατιωτικός, που αποφάσισε να επαναλάβει την πράξη του.

    Οσο για το γεγονός πως και τα δύο θύματα είναι από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος δήλωσε πως του άρεσαν οι Φιλιππινέζες. Ο «Ορέστης» ομολόγησε με θεληματική του κατάθεση τον φόνο και των δύο γυναικών, ενώ από την ανάκριση προκύπτει πως τις οδηγούσε σπίτι του, όπου και τις σκότωνε.

    Για το 6χρονο παιδί, φαίνεται να ισχυρίζεται πως δεν το σκότωσε, αλλά ότι έχασε τη ζωή του από ατύχημα. Ωστόσο, περιέγραψε στους αστυνομικούς πως το τύλιξε με σεντόνι, έδεσε γύρω από το πτώμα του πέτρες και το έριξε στη λίμνη, κοντά στο μεταλλείο.

    Ο τρόπος που δρούσε ο δράστης κάνει τους αστυνομικούς να φοβούνται για περισσότερα θύματα στην Κύπρο. Οι Αρχές φαίνονται να εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να λάμβαναν μέρος στη διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία συμμετείχε και ο «Ορέστης».

    Οι αστυνομικές Αρχές, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, πραγματοποίησαν και χθες έρευνες και στη λίμνη του Ξυλιάτου, εκεί που ο κρατούμενος είπε πως έριξε το πτώμα του παιδιού. Δεν αποκλείουν, όμως, το ενδεχόμενο τα στοιχεία που έδωσε ο 35χρονος για τον χώρο όπου βρίσκεται η 6χρονη να είναι παραπλανητικά.

    Εντός του φρεατίου όπου βρέθηκαν οι σοροί των δύο γυναικών έγινε την Κυριακή βύθιση κάμερας μεγαλύτερης ευκρίνειας με τη συμβολή ιδιώτη, η οποία μάλιστα έφτασε σε μεγάλο βάθος, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κάτι. Με το τέλος της επιχείρησης, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Κύπρου Μάρκος Τράγκολας έκανε λόγο για δύσκολη επιχείρηση, λόγω των μπάζων που υπάρχουν μέσα, αλλά και της κατασκευής του φρεατίου.

    Η επιχείρηση, θα συνεχιστεί σήμερα στις 11.00, μετά την αξιολόγηση των δεδομένων και του υλικού της κάμερας υψηλής ευκρίνειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φρίκη στην Κύπρο: Ο δολοφόνος ανέβαζε φωτογραφίες από τα σημεία που πετούσε τα πτώματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύπρος: Ο λοχαγός σκότωσε και δεύτερη γυναίκα αφού έκανε σεξ μαζί της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ στην Κύπρο: Νέα πτώματα στο φεάτριο όπου είχε εντοπιστεί η σορός της Φιλιππινέζας



    ΣΧΟΛΙΑ