• Κοινωνία

    Νέο παραλήρημα από τον Μητροπολίτη Μόρφου: «Παιδί μας ο serial killer, οι γκέι βρωμούν» (videos)

    • NewsRoom
    μητροπολιτης μορφου

    O Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος


    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει μετά τις τελευταίες, ακραίες δηλώσεις του περί σεξουαλικών σχέσεων και ομοφυλοφιλίας.

    Οι παραληρηματικές του δηλώσεις την τελευταία εβδομάδα έχουν προκαλέσει κύμα οργής, αλλά και προβληματισμό για τις ακραίες θέσεις, που βρίσκουν χώρο να ακουστούν δημόσια, με ό,τι συνέπεια αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία. Οι πιο ψύχραιμοι, δε, έχουν επιδοθεί σε μια ατελείωτη χιουμοριστική διάθεση, παραφράζοντας με κωμικό τρόπο τις θέσεις του Μητροπολίτη.

    Ο Μητροπολίτης Νεόφυτος, που αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα των ημερών, έχει καταφέρει να προκαλέσει αρνητική δημοσιότητα, τόσο για την Κύπρο, όσο και για τους κληρικούς.

    «Η ομοφυλοφιλία σχετίζεται με τις σεξουαλικές προτιμήσεις της μητέρας»

    Όλα ξεκίνησαν από τη δημόσια δήλωση του Μητροπολίτη Μόρφου, σε ομιλία του, τον περασμένο μήνα, που ωστόσο κυκλοφόρησε ευρέως την περασμένη εβδομάδα, στην οποία υποστηρίζει ότι ο Γέροντας Πορφύριος του είχε πει ότι η ομοφυλοφιλία σχετίζεται άμεσα με τη σεξουαλική συμπεριφορά των γονιών και κυρίως με τις προτιμήσεις της μητέρας.

    Αυτό ήταν αρκετό για προκληθεί σάλος, ο οποίος εκφράστηκε ευρέως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι οργισμένες αντιδράσεις συνοδεύτηκαν από μια σωρεία χιουμοριστικών αναρτήσεων, που σατίριζαν τη συγκεκριμένη θέση.

    Ο Μητροπολίτης Μόρφου, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, αφού προχώρησε σε νέες δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στον serial killer της Κύπρου, για τον οποίο σχολίασε θετικά ότι εξομολογήθηκε.

    «Οι ομοφυλόφιλοι βρωμούν»

    Πιο συγκεκριμένα, στην ίδια ομιλία, που έχει αναφερθεί στην ομοφυλοφιλία, εξιστορεί παράλληλα, σε όσους έχουν σπεύσει να τον ακούσουν, μια υποτιθέμενη ιστορία, με πρωταγωνιστή έναν ομοφυλόφιλο. Ο Μητροπολίτης ακούγεται συγκεκριμένα να λέει: «Πήγε ένας ομοφυλόφιλος σε ένα άνθρωπο του Θεού και όπως πέρασε από δίπλα του, ο μοναχός του είπε. «Ε νεαρέ έλα να σου πω. Σταμάτα αυτό που κάνεις. Θα κολλήσεις καμιά αρρώστια. Πηγαίνεις με διάφορους και κάνεις κάποια πράγματα». Ο νεαρός τον ρώτησε πώς το κατάλαβε. «Όπως πέρασες, βρωμούσες. Έβγαινε μια μπόχα, έχεις συγκεκριμένη μυρωδιά και το γνωρίζω», του είπε ο μοναχός».

    Για τον συγκεκριμένο ομοφυλόφιλο της ιστορίας, μάλιστα, ο Μητροπολίτης Νεόφυτος είπε στους ακροατές του ότι τελικά «θεραπεύτηκε» με την προσευχή. Για να πείσει τους πιστούς, κατέληξε λέγοντας: «Δεν σας λέω παραμύθια, αυτοί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας».

    Κι ενώ ο Μητροπολίτης ακούστηκε να υποστηρίζει ότι οι ομοφυλόφιλοι βρωμούν, μια ακόμη ακραία δήλωση ήρθε να μεγαλώσει την οργή που έχει ξεσπάσει εναντίον του. Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Μόρφου έκανε αναφορά στον serial killer της Κύπρου, Νίκο Μεταξά, αξιολογώντας θετικά το γεγονός ότι ο καταδικασμένος για τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών ζήτησε να εξομολογηθεί, ενώ προχώρησε και σε έναν ακατανόητο συσχετισμό μεταξύ των δολοφονηθέντων παιδιών και των εκτρώσεων.

    Mητροπολίτης Μόρφου – conversion therapy – hate speech

    ————-English follows————-Οι gay αναδίδουν πνευματική ΜΠΟΧΑ! H βρομιά αυτή είναι ιδιαίτερη και διακριτή για τους αγίους ανθρώπους! Δια της προσευχής και της αποφυγής του σεξ όμως, μπορούν να αλλάξουν την μπόχα αυτή σε ευωδία και να "θεραπευτούν"! Τα λόγια αυτά αποτελούν ξεκάθαρη ρητορική μίσους αφού παρακινούν τους ανθρώπους να μας βλέπουν σαν μιασμένους, μολυσμένους και επικίνδυνους για την κοινωνία. Παράλληλα, ο εν λόγω μητροπολίτης ισχυρίζεται κάτι επιστημονικά ατεκμηρίωτο και αντιδεοντολικό: το ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να "θεραπευτεί" διά της πίστης και προσευχής. Πρόκειται για μια επικίνδυνη θέση που μπορεί να οδηγήσει πολλούς νέους και νέες στην αυτοκαταστροφή. Η Accept δε θα παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αφού εξετάζει νομικά μέτρα, τόσο απέναντι στη ρητορική αυτή, όσο και απέναντι στις πρακτικές μεταστροφής που πράττουν ορισμένοι ιερωμένοι. Gay people STINK spiritually! That smell is distinguish, betraying the gay people to holy men! However, if they abstain from sex and pray the gay away, they could be converted. This is a clear case of hate speech, pushing people to see us sick, filthy and dangerous to the society. At the same time, bishop claims something that it could be very harmful for young homosexual people, that homosexuality could be converted to heterosexuality through spiritual guidance.Accept will not stand by doing nothing to this hate speech and to conversion therapies of some Orthodox priests. Legal actions are being considered.

    Posted by Accept – LGBTI Cyprus on Monday, July 29, 2019

    «Ο serial killer είναι παιδί μας»

    Σε ερώτηση που του τέθηκε, ο Μητροπολίτης αποκάλυψε ότι γνωρίζει πως ο serial killer της Κύπρου εξομολογήθηκε, ενώ συνέχισε τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή χρειάζεται πραγματική βοήθεια. «Δεν νομίζω πως έκλεισε ο κύκλος των δολοφονιών. Έκλεισε ο κύκλος του δολοφόνου Νικόλα. Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε.

    Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο, ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος, που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες, θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης», τόνισε για τον Νίκο Μεταξά, τα εγκλήματα του οποίου συγκλόνισαν την Κύπρο.

    «Αυτό το παιδί για να κλείσει ο κύκλος μέσα του πρέπει να έχει ολόκληρη μετάνοια. Ποιος τον γέννησε; Είναι τέκνο μας, είναι παιδί μας», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.

    «Μαραζώνουμε (άδικα) για τα παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος»

    Ταυτόχρονα, το παραλήρημα συνεχίστηκε, με τον Μητροπολίτη Νεόφυτο να υποστηρίζει ότι δεν θα έπρεπε να στενοχωρηθούμε τόσο για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο serial killer, την στιγμή που διαπράττονται τόσες εκτρώσεις στην Κύπρο. Συγκεκριμένα , φέρεται να είπε: «Είπα και αλλού, δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος.

    Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες», τόνισε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σε έναν αλλόκοτο και ασύνδετο συσχετισμό των δύο ζητημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ