• Top Stories

    Η φούσκα των ακινήτων στο Λονδίνο θα σκάσει μέσα στο καλοκαίρι


    Οι τιμές των ακινήτων στη Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να σημειώσουν πτώση για πρώτη φορά μετά το 2012 και όσον αφορά το Λονδίνο, εκεί είναι που θα γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα, όπως αναφέρει και το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Οι αγοραστές είναι ανήσυχοι εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με το επερχόμενο δημοψήφισμα, σχετικά με την παραμονή ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο επικεφαλής οικονομολόγος της RICS, Simon Rubinsohn, έγραψε στην τελευταία του αναφορά ότι το τέλος χαρτοσήμου που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση τον Απρίλιο σχετίζεται κατά κάποιον τρόπο με την έλλειψη ζήτησης και επομένως και τη μείωση των τιμών.

    Όμως, “δεν επικρατεί αυτή τη στιγμή η αίσθηση ότι θα γίνει κάποια θεμελιώδης αλλαγή στην αγορά”, προσέθεσε, κάτι που τον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η φούσκα των ακινήτων θα σκάσει οσονούπω.

    Αυτό μπορεί να ανακουφίζει όσους σχεδιάζουν να αγοράσουν σπίτι στο Λονδίνο καθώς μιλάμε για τη μεγαλύτερη πτώση στις τιμές στην ιστορία της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Το μέσο σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου – που περιλαμβάνει περιοχές όπως το Kingston και το Croydon στα νότια και το Uxbridge στα βόρεια – κοστίζει αυτή τη στιγμή περίπου 600.076 στερλίνες, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της Land Registry, τα οποία παρείχε η διαχειρίστρια εταιρεία London Central Portfolio.

    Τα ακίνητα στο Λονδίνο κοστίζουν τώρα σχεδόν 60% περισσότερο από ότι κόστιζαν πριν από την οικονομική κρίση του 2008, σύμφωνα με τα νούμερα που συνέλεξε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    Είναι λες και οι τιμές δε θα έπεφταν ποτέ εξαιτίας της μεγάλης ανισορροπίας ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση, όμως η RICS επεξηγεί σε μια σειρά από διαγράμματα πως η πτώση των τιμών έχει ήδη ξεκινήσει.

    Η ζήτηση από τους αγοραστές έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο της οκταετίας, ισχυρίζεται η RICS. Όπως βλέπετε, ο κόσμος που αναζητάει σπίτι έχει χαθεί από τα ραντάρ.

    Demand from buyers fell at the fastest rate in eight years, says RICS. As you can tell, people looking to buy a new home dropped off the radar.

    Το Λονδίνο έχει επηρεαστεί στο μεγαλύτερο βαθμό, αν μιλάμε με όρους ζήτησης. Αυτό το διάγραμμα δείχνει το πώς, παρά το ότι τώρα οι αγοραπωλησίες ακινήτων βρίσκονται στο πικ τους, η ζήτηση είναι πολύ μικρότερη.

    London is the worst affected in terms of demand. This chart shows how, despite it now being peak season for buying and selling a property, demand is a lot lower.

    Ταυτοχρόνως, ο κόσμος διστάζει να βάλει πωλητήριο στα ακίνητα λόγω της βύθισης της ζήτησης.

    At the same time, people are holding off on putting properties up for sale because of the tank in demand.

    Συνολικά, οι τιμές έχουν δεχθεί σφοδρό χτύπημα.

    So all in all, the number of sales has taken a hit.

    Να γιατί οι τιμές των ακινήτων αναμένεται να καταγράψουν κατακόρυφη πτώση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, γεγονός που θα βάλει φρένο στην ανάπτυξη του κλάδου για φέτος.

    This is why property prices are anticipated to fall for the next three months, which will dent house-price growth for the year.

    Αυτή είναι η τάση που αντανακλάται στον προβλεπόμενο αριθμό των πωλήσεων. Έτσι κι αλλιώς, αν κάποιος ενδιαφέρεται να πουλήσει, το πιο σοφό είναι να περιμένει να ανακάμψουν οι τιμές.

    This trend is reflected in the expected number of sales. After all, if you are selling a property, you might as well hold out until prices recover.

    Σε γενικές γραμμές, οι μεσίτες στην έρευνα της RICS διατηρούν απαισιόδοξη στάση και αναμένεται ότι αυτό το τρίμηνο ράλι της πτώσης των τιμών θα επηρεάσει την αγορά μέσα στο έτος.

    Overall, estate agents in RICS' report are pessimistic and we can expect a three-month run of property-price drops will affect the market over the year.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/machi-ton-filon-giati-vatheni-misthologiko-chasma-stis-neoiserchomenes-stin-agora-ergasias/52101

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-soros-xanachtipa-pou-ependii-o-gkourou-ton-agoron-ke-giati/52195

     



    ΣΧΟΛΙΑ