• Top Stories

    To ΕΣΠΑ, η Πυθία , ο Καρανίκας και η κάνναβη (που προωθείται ιδεολογικά)


    **Έχω εκλεγεί διαχειριστής στην πολυκατοικία μου. Λίγα διαμερίσματα, επιφανείς ένοικοι. Δεν θα κάνω κουτσομπολιό, να σας πω ποιοι χρωστούν κοινόχρηστα μηνών. Έτσι είναι τα πράγματα σε όλο το Κολωνάκι. Για τις λαϊκές περιοχές δεν γνωρίζω όμως υποψιάζομαι ότι ένα αίσθημα περηφάνιας, κάνει πιο συνεπείς τους φτωχούς. Τέλος πάντων, εκλέγομαι διαχειριστής με απλή αναλογική, με προφορικές διαδικασίες. Θεωρώ ιδανικό το σύστημα για τέτοιες περιστάσεις. Για τις εθνικές εκλογές είναι έγκλημα. Δεν θα έχουμε ποτέ κυβέρνηση.

    *Μου τα έχει εξηγήσει μια φίλη, η Εβελίνα, με την οποία έχουμε σωματική φιλία. Εργάζεται σε γραφείο πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και κάποια μεσημέρια κάνει lunch break κάτω από τα κλινοσκεπάσματά μου. Απεχθάνομαι εκφράσεις του τύπου «τον τρώει», έχουν μια χυδαιότητα. Μου έκανε λοιπόν η Εβελίνα μια αναγωγή από τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές σε υποθετικά αποτελέσματα εθνικών εκλογών. Αν το όριο για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή ήταν 1%, θα εκλέγονταν βουλευτές από 12 κόμματα. Αν το όριο ήταν 0,50%, θα έμπαιναν στη Βουλή εκπρόσωποι από 22 κόμματα. Θα είχαμε δηλαδή υπέροχη δημοκρατία αλλά δεν θα είχαμε κυβέρνηση.

    *Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνται να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θέλει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Να θυμίσω ότι η αλλαγή εκλογικού νόμου απαιτεί ψήφο από 200 βουλευτές. Στην αντιπολίτευση όλοι θέλουν το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή. Με 22 κόμματα να έχουν αντιπρόσωπους, θα οδηγηθούμε στο χάος καθώς με ένα τέτοιο σύστημα το πρώτο κόμμα θα εξαρτάται από τα κέφια και τις ιδεοληψίες του 1%. Για να ψηφιστεί το παραμικρό θα χρειάζεται συναίνεση από τουλάχιστον 5 κόμματα.

    *Σκοπός της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί και το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Νομίζουν δηλαδή ότι ζουν στο Βέλγιο. Θα περνούν μήνες με την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης να πηγαίνει από τον ένα στον άλλο αρχηγό ενώ το κράτος θα καταρρέει από την ανοργανωσιά. Τα υπουργεία δεν λειτουργούν αν δεν έχουν υπουργό. Δεν λειτουργούν επειδή δεν έχουν σταθερό και μόνιμο Γενικό Γραμματέα. Άλλο ένα επίτευγμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

    **Σε άλλα νέα, εφιστώ την προσοχή σας στην ανευθυνότητα του Υπουργείου Οικονομικών που διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020. Η Κομισιόν ερευνά υποθέσεις καρτέλ στα δημόσια έργα και διερευνά την πιθανότητα να παγώσει όλα τα κονδύλια. Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή τι θα συμβεί άρα στο υπουργείο προφανώς ρώτησαν την Πυθία, η οποία απάντησε έχοντας ρουφήξει την κάνναβη που προωθεί ιδεολογικά συνεργάτης του πρωθυπουργού.

    *Επιστρέφω στα της διαχείρισης της πολυκατοικία για να δώσω μια συμβουλή. Εάν είστε εργένηδες, να αναλάβετε αυτό το καθήκον. Θα ορίσετε ώρες είσπραξης το πρωί, κατά τις 11, για να απουσιάζουν οι σύζυγοι. Θα έχετε πορτοκάλια και σαμπάνια. Εγώ που διάγω την πιο φτωχή περίοδο της ζωής μου, έχω πάντα τις μικρές, ατομικές Moet, που είναι φτηνιάρικες αλλά κάνουν τη δουλειά τους. Χτυπά κουδούνι, ζητάτε από την ωραία συγκάτοικο να περάσει στο σαλόνι και προτείνετε να φτιάξετε χυμό. Εάν δεχτεί, λέτε «μήπως να φτιάξω καλύτερα μια μιμόζα;» και φτιάχνετε αυτό το υπέροχο κοκτέιλ με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και σαμπάνια. Προσοχή στη λεπτομέρεια, θα σερβίρετε σε ένα ποτήρι και για τους δυο σας. Καλή σας απόλαυση.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/to-krisimo-48oro-ton-agoron-ke-ton-trapezon-brexit-i-bremain/55247



    ΣΧΟΛΙΑ