• Top Stories

    Προβληματισμός από τη στάση του φρουρού της ιρανικής πρεσβείας στην επίθεση του Ρουβίκωνα με μπουκάλια (video)

    • NewsRoom
    Ρουβίκωνας

    Ρουβίκωνας


    Περίπου δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν επίθεση, νωρίς το πρωί, στην πρεσβεία του Ιράν, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές, που επέβαιναν σε μηχανές, πήγαν έξω από την πρεσβεία, λίγο μετά τις 6:00, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές, προκάλεσαν φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού και αμέσως μετά έφυγαν. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

    Εν τω μεταξύ, προβληματισμό γεννά η στάση του φρουρού της πρεσβείας, ο οποίος στο βίντεο που αναρτήθηκε από την ομάδα εμφανίζεται να υπακούει τις εντολές των αναρχικών, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα.

    Ο φρουρός βγαίνει από το κουβούκλιο και επιτρέπει σε έναν από τους δράστες να σπάσει το παράθυρο με σφυρί, ενώ άλλοι νεαροί πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτήριο. Σημειώνεται πως ο φρουρός εμφανίζεται ντυμένος με λευκή μπλούζα ή φανέλα, κι όχι με στολή. Είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο, το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα.

    Σχετική ανάρτηση για την επίθεση έκανε μέλος του «Ρουβίκωνα» στο facebook.



    ΣΧΟΛΙΑ