ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σοβαρά επεισόδια με ρίψεις μολότοφ σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Άτομα από μπλόκ που κατευθύνονταν προς το πανεπιστήμιο, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, μόλις πέρασαν μπροστά στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Στη συνέχεια, περίπου 50 κουκουλοφόροι «ταμπουρώθηκαν» στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.
Οι νεαροί εφορμούν εκτοξεύοντας εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, πέτρες, κ.α. αντικείμενα και ανάβουν φωτιές καικατά διαστήματα οι αστυνομικοί τους απωθούν στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού campus, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών και το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται. Σε κάποια στιγμή επιστρατεύτηκε και το υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. για να σβήσει φωτιά στην είσοδο της Πολυτεχνικής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων.
Μικροεπεισόδια και στην Πάτρα
Αντίστοιχα επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα λίγο πριν τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με ομάδα αναρχικών να αποσπάται από την πορεία και να κατευθύνεται προς τους αστυνομικούς. Οι αναρχικοί επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με πέτρες και περίπου 8 βόμβες μολότοφ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Η συνάντηση Ερντογάν –Τράμπ στο Λευκό Οίκο, η Διάσκεψη για τη Γάζα και οι γνωστικές μεροληψίες στην ελληνική δημόσια σφαίρα»
- Ηράκλειο : Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το μακελειό στα Βορίζια
- Τράπεζες: Πόσο θα ανέβουν οι μετοχές, τι προβλέπουν οι αναλυτές
- Την Τρίτη υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον ΠτΔ, Κωνσταντίνο Τασούλα, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ