• Κοινωνία

    Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ και πετροπόλεμο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

    • NewsRoom
    Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ και πετροπόλεμο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα


    Σοβαρά επεισόδια με ρίψεις μολότοφ σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την  ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Άτομα από μπλόκ που κατευθύνονταν προς το πανεπιστήμιο, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, μόλις πέρασαν μπροστά στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

    Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

    Στη συνέχεια, περίπου 50 κουκουλοφόροι «ταμπουρώθηκαν» στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

    Οι νεαροί εφορμούν εκτοξεύοντας εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, πέτρες, κ.α. αντικείμενα και ανάβουν φωτιές καικατά διαστήματα οι αστυνομικοί τους απωθούν στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού campus, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών και το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται. Σε κάποια στιγμή επιστρατεύτηκε και το υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. για να σβήσει φωτιά στην είσοδο της Πολυτεχνικής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων.

    Μικροεπεισόδια και στην Πάτρα

    Αντίστοιχα επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα λίγο πριν τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με ομάδα αναρχικών να αποσπάται από την πορεία και να κατευθύνεται προς τους αστυνομικούς. Οι αναρχικοί επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με πέτρες και περίπου 8 βόμβες μολότοφ.



    ΣΧΟΛΙΑ