• Top Stories

    Ένας 20χρονος Τούρκος συνελήφθη ως ύποπτος για το χθεσινό μακελειό στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    shooter


    Συνελήφθη έπειτα από ανθρωποκυνηγητό ο ύποπτος που αναζητούσε η αστυνομία για το μακελειό στο εμπορικό Cascade, στην πολιτεία της Washington των ΗΠΑ, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου σκότωσε πέντε ανθρώπους.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος είναι ο Arcan Cetin, 20 ετών, από το Oak Harbor της  Washington. Έχει γεννηθεί στην Τουρκία και στη συνέχεια απέκτησε νόμιμα κάρτα παραπονής στις Ηνωμένες Πολιτείας όπου διαμένει μόνιμα. Ωστόσο, δεν έχει διεκρινιστεί το πότε ακριβώς μετακόμισε στις ΗΠΑ.

    Law enforcement officers stand in front of the Macy's store at the Cascade Mall in Burlington, Wash., where several people were fatally shot, Friday, Sept. 23, 2016. Authorities in Washington State say several people have been killed during a shooting at the mall north of Seattle. At least one gunman is believed to be still at large. (Rick Lund/The Seattle Times via AP)
    Law enforcement officers stand in front of the Macy’s store at the Cascade Mall in Burlington, Wash., where several people were fatally shot, Friday, Sept. 23, 2016. Authorities in Washington State say several people have been killed during a shooting at the mall north of Seattle. At least one gunman is believed to be still at large. (Rick Lund/The Seattle Times via AP)

    Η σύλληψή του έγινε στο Oak Harbor, μία πόλη νοτιοδυτικά του Burlington, όπου και συνέβησαν οι πυροβολισμοί. Από την πλευρά τους οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι ο Arcan Cetin αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος για το μακελειό όταν είδαν από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου το αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκε.

    Ο υπαστυνόμος Mike Hawley, του αστυνομικού τμήματος του of Island County, ο οποίος και συνέλλαβε τον ύποπτο ανέφερε ότι εντόπισε το αυτοκίνητο στο Oak Harbor, όταν βρισκόταν καθ’ οδόν για το εμπορικό κέντρο όπου συνέβη το περιστατικό. Τότε σταμάτησε τον 20χρονο Arcan Cetin και τον συνέλλαβε. Σημείωσε δε ότι όταν τον σταμάτησε ο ύποπτος δεν είπε τίποτα και απλά ήταν σαν “ζόμπι”, ενώ δεν είχε μαζί του όπλο.

    Όπως μεταδίδει το BBC, το FBI δεν έχει στοιχεία που να συνδέουν την επίθεση με τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα. Οι αρχές αναφέρουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα καθώς η έρευνα  βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο.

    Ωστόσο πριν τη σύλληψη του υπόπτου, το FBI είχε αναφέρει στα ΜΜΕ ότι “δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με την τρομοκρατία”. Αυτό που είναι ξεκάθαρο από τις αρχές προς το παρόν, βέβαια, είναι ότι η αστυνομία δε γνωρίζει το κίνητρο της επίθεσης.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ύποπτος, τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) μπήκε σε ένα υποκατάστημα της Macy στο εμπορικό κέντρο Cascade, στο Burlington στην πολιτεία της Washington (περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ) και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pirovolismi-sto-panepistimio-tou-ilinois-toulachiston-9-travmaties-video/76995



    ΣΧΟΛΙΑ