• Top Stories

    Έναν… αιώνα φυλακή για 3 δουλέμπορους

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Ποινές κάθειρξης που «αγγίζουν» τον έναν αιώνα επικυρώθηκαν από τον Αρειο Πάγο σε 3 δουλέμπορους για τη διακίνηση 35 λαθρομεταναστών. Η χρηματική ποινή που καλούνται να καταβάλουν φτάνει τις 830.000 ευρώ! Οι τρεις δουλέμποροι, κρατούμενοι ήδη στις ελληνικές φυλακές, είχαν προσφύγει στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ζητώντας να αναιρεθούν οι καταδικαστικές αποφάσεις. Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν.

    Ο πρώτος είχε συλληφθεί στις 9 Μαρτίου του 2011, στην Αθήνα όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου εντοπίστηκαν στην καρότσα του φορτηγού που οδηγούσε, 17 άτομα από το Αφγανιστάν, χωρίς να έγγραφα για την είσοδο και παραμονή τους στη χώρα μας. Ο καθένας φέρεται να είχε καταβάλει από 2.500-3.000 ευρώ για να φτάσει μέχρι την Ιταλία.
    Από το Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο οδηγός του φορτηγού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 42 ετών και σε χρηματική ποινή 190.100 ευρώ.

    Οι άλλοι δύο διακινητές συνελήφθησαν την 1η Ιουνίου του 2014. Μετέφεραν με φουσκωτό σκάφος από τα παράλια της Τουρκίας 18 Σύριους στην Ελλάδα.

    Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης του φουσκωτού καταδικάστηκαν από το Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου σε ποινές κάθειρξη 25 ετών ο καθένας και χρηματική ποινή 370.000 ευρώ (συνολικά 740.000 ευρώ) για «παράνομη μεταφοράς αλλοδαπών από το εξωτερικό στην Ελληνική επικράτεια, από υπαίτιους που ενεργούν παρόμοιες πράξεις εκ κερδοσκοπίας, από την οποίαν μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή και κατά συναυτουργία».



    ΣΧΟΛΙΑ