• Κοινωνία

    Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές στην Αττική – Eκκένωση σε Θρακομακεδόνες, Σταμάτα, Ροδόπολη και Βαρυμπόμπη (upd)

    • NewsRoom


    Εκτός ελέγχου παραμένουν οι πυρκαγιές στην Αττική, καθώς ο αέρας και οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν ακόμα δυσκολότερη την μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τα τεράστια μέτωπα της πυρκαγιάς.

    Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων προς Αχαρνές.

    Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός, κάνει έκκληση στους κατοίκους Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων να αποχωρήσουν συντεταγμένα προς το δημαρχείο Αχαρνών. Τους ζητά να αφήσουν ανοιχτές τις πόρτες και τα λάστιχα απλωμένα.

    Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται και στο μέτωπο της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και το 112 έστειλε επείγον μήνυμα εκκένωσης.

    Είναι η τρίτη φορά που μαίνεται φωτιά στη Βαρυμπόμπη τις τελευταίες ημέρες και τις προηγούμενες δύο η κατάσταση ξέφυγε, η πυρκαγιά δεν τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

    Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο να ανακοπεί η φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τις Αφίδνες και το Κρυονέρι, όπου οι φλόγες έχουν καταστρέψει σπίτια και επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια να αποκοπεί η πορεία του μετώπου που κατευθύνεται προς την Σταμάτα, έχοντας φτάσει πολύ κοντά στα σπίτια.

    Πριν από λίγο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 για εκκένωση των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Ροδόπολης ή Σταμάτας, εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Λεωφ.Θησέως και Κηφισίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

    Η πυρκαγιά έφτασε τα πρώτα σπίτια στο Πευκόφυτο στον Άγιο Στέφανο, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις από τους ανέμους. Στο σημείο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις ελικόπτερα της πυροσβεστικής. Η φωτιά έφτασε και μέσα στον οικισμό των Ποντίων Αγίου Στεφάνου με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

    Μάχη γίνεται και προς την πλευρά του Μαραθώνα. Η πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή της λίμνης, ενώ στις φλόγες έχει τυλιχθεί ο δρόμος Μαραθώνα-Σταμάτας.

    Η μάχη των πυροσβεστών είναι τιτάνια, έχοντας ήδη λάβει τραγική τροπή, καθώς ένας εθελοντής πυροσβέστης από την Ιπποκράτειο Πολιτεία έχασε τη ζωή του, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από πτώση στύλου ηλεκτροδότησης.

    Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην ηλεκτροδότηση της Αττικής, καθώς οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει βλάβες στις γραμμές που σχετίζονται με το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου. Για τον λόγο αυτό ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προγραμματίσει σταδιακές διακοπές ρεύματος σχεδόν σε όλη την Αττική.

    Ελικόπτερο της πυροσβεστικής πραγματοποιεί ρίψεις νερού κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

    Την ίδια ώρα η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός 43χρονου, ο οποίος κινήθηκε με ύποπτο τρόπο στην περιοχή του Κρυονερίου. Ο άνδρας ανακρίνεται από τις αρχές καθώς δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει επαρκώς την παρουσία του στην περιοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ