• Κοινωνία

    Ενεργοποίηση του σχεδίου άμυνας του συστήματος ηλεκτροδότησης στην Αττική 

    • NewsRoom
    ΥΠΕΝ: ΔΕΗ και EREN ανάδοχοι αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρεια Εύβοια

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχει προκαλέσει η εν εξελίξει πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική συντονίζουν στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

    Η επέκταση της πυρκαγιάς στο βόρειο σύνορο του Κρυονερίου είχε ως αποτέλεσμα να τίθενται εκτός λειτουργίας τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ομαλή τροφοδότηση της Αττικής. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχέδιο άμυνας του συστήματος ηλεκτροδότησης που περιλαμβάνει περικοπές καταναλωτών σε περιοχές της Αττικής, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί ήδη με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

    Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι Διαχειριστές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να προστατευθούν κατά το δυνατόν οι Γραμμές Μεταφοράς Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης.

    Όλες οι πλευρές καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για την αποσόβηση των προβλημάτων και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.

    Ξεκίνησαν οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στην Αττική – Δείτε αναλυτικά τις περιοχές



    ΣΧΟΛΙΑ