• Κοινωνία

    Πυρκαγιά στην Αττική: Μήνυμα από 112 για εκκένωση Σταμάτας – Ροδόπολης

    • NewsRoom


    Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 για εκκένωση των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας.

    Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Ροδόπολης ή Σταμάτας, εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Λεωφ.Θησέως και Κηφισίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

    Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο να ανακοπεί η φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τις Αφίδνες και το Κρυονέρι, όπου οι φλόγες έχουν καταστρέψει σπίτια και επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια να αποκοπεί η πορεία του μετώπου που κατευθύνεται προς την Σταμάτα, έχοντας φτάσει πολύ κοντά στα σπίτια.

    Η πυρκαγιά έφτασε τα πρώτα σπίτια στο Πευκόφυτο στον Άγιο Στέφανο, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις από τους ανέμους. Στο σημείο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

    Μάχη γίνεται και προς την πλευρά του Μαραθώνα. Η πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή της λίμνης, ενώ στις φλόγες έχει τυλιχθεί ο δρόμος Μαραθώνα-Σταμάτας.

    Η μάχη των πυροσβεστών είναι τιτάνια, έχοντας ήδη λάβει τραγική τροπή, καθώς ένας εθελοντής πυροσβέστης από την Ιπποκράτειο Πολιτεία έχασε τη ζωή του, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από πτώση στύλου ηλεκτροδότησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές στην Αττική – Μάχες σε Σταμάτα, Αφίδνες, Κρυονέρι, Άγιο Στέφανο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Μαραθώνα (upd)

    Φωτιά στον Πύργο: Στο νοσοκομείο δύο πυροσβέστες – Ανατράπηκε το όχημά τους

    Πυρκαγιά τώρα στα Άνω Λιόσια



    ΣΧΟΛΙΑ