• Κοινωνία

    Εγκλημα στου Φιλοπάππου: Τουλάχιστον άλλες 10 ληστείες είχαν κάνει οι τρεις δράστες

    • NewsRoom


    Σε ακόμη δέκα ληστείες εμπλέκονται οι τρεις δράστες που ευθύνονται για τον θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα στον λόφο του Φιλοπάππου. Όπως ενημέρωσε η αστυνομία, οι τρεις που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες άλλων δέκα ληστειών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, αφού εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν κάνει πολλά περισσότερα αδικήματα.

    Σύμφωνα πληροφορίες, οι δύο Πακιστανοί είχαν προσπαθήσει άλλες δύο φορές να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν. Οι δύο Πακιστανοί, μετά το έγκλημα, έφυγαν αρχικά για τη Θήβα με τη βοήθεια ομοεθνών τους και στη συνέχεια για τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί έφτασαν στην Ειδομένη, όπου προσπάθησαν μέσα από περάσματα λαθρεμπόρων να περάσουν στη γείτονα χώρα. Οι δύο πρώτες απόπειρες διαφυγής απέτυχαν καθώς βρέθηκαν κοντά σε συνοριοφύλακες, γεγονός που τους φόβισε και αποφάσισαν να επιστρέψουν.

    Υπενθυμίζεται, ότι και οι τρεις ήταν σεσημασμένοι για διαφορετικούς λόγους από την αστυνομία και αυτό συνέβαλε καθοριστικά στην εξιχνίαση της ληστείας και δολοφονίας του φοιτητή. Ειδικότερα, ο 17χρονος Πακιστανός είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο για ληστεία στο δρόμο, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- μεταξύ των οποίων να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα, παρότι ήταν αγνώστου διαμονής.

    Οι τρεις αν και ομολόγησαν τη ληστεία σε βάρος του Νικόλα Μουστάκα και της φίλης του, ισχυρίζονται ότι δεν τον έσπρωξαν στο κενό. Ωστόσο, η δίωξη σε βάρος του είναι για δολοφονία και ληστεία.

    Οι τρεις κακοποιοί θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή να απολογηθούν, καθώς έλαβαν τη προθεσμία που ζήτησαν.

     



    ΣΧΟΛΙΑ