• Κοινωνία

    Έγκλημα στη Ρόδο: Οι δράστες κάνουν «μπαλάκι» τις ευθύνες-Αναπαράσταση του εγκλήματος ζητά η οικογένεια

    • NewsRoom


    Αναπαράσταση των όσων συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου προς τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου θα ζητήσει σήμερα από την Τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, η οικογένεια της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη μέσω των συνηγόρων της, ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Αλέξης Κούγιας μεταβαίνει στο νησί των Ιπποτών για να καταθέσει το συγκεκριμένο αίτημα.

    Μέχρι στιγμής οι φερόμενοι ως δράστες είναι ένας 19χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Ροδίτης, ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, γι’ αυτό τον λόγο η πλευρά της οικογένειας αναμένεται να ζητήσει και κατ’ αντιπαράθεση εξέταση των κατηγορουμένων.

    Μπορεί και ο Αλβανός και ο Έλληνας να παραδέχονται το τι έχει συμβεί στην κοπέλα και ότι ήταν μπροστά, ωστόσο κατηγορεί ο ένας τον άλλον για το ποιος τη βίασε, τη χτύπησε και τελικά την πέταξε στα βράχια. Από τη στιγμή που «έσπασαν» οι δύο νεαροί, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνουν ο καθένας για τον εαυτό του το κατηγορητήριο, ξεκίνησαν να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος Αλβανός φέρεται να είπε για τον Έλληνα φίλο του ότι «όταν παίρνει τα χάπια για το γυμναστήριο, τρελαίνεται, παθαίνει κρίσεις».

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου συνηγόρου της οικογένειας, ο Αλέξης Κούγιας θα ζητήσει από την τακτική ανακρίτρια Ρόδου να γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος «που η λιμενική αρχή παρέλειψε να διενεργήσει». Επίσης, θα ζητήσει να γίνει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση των κατηγορουμένων.

    Να βρεθούν δηλαδή πρόσωπο με πρόσωπο οι νεαροί και να περιγράψουν τι συνέβη, τη μέρα που η άτυχη Ελένη άφησε την τελευταία πνοή της.

    Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνηγόρων υπερασπίσεώς τους, άλλοτε ομολογούν τις πράξεις τους, άλλοτε τις αρνούνται και γενικώς έχουν μέχρι τώρα αντιφατικές τοποθετήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και εξαιτίας τίνος συνέβη, όσον αφορά τις συνθήκες του βιασμού και του τρόπου, με τον οποίο αφαίρεσαν τη ζωή του αειμνήστου θύματος».

    Ομολογία σοκ: Παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο

    Σοκ προκαλούν τα όσα αποκάλυψε στην απολογία του ο 19χρονος Αλβανός, καθώς ανέφερε ότι η Ελένη Τοπαλούδη, αφού την είχαν χτυπήσει, τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο!

    Ο 19χρονος υποστηρίζει ότι ο 21χρονος Ροδίτης εκνευρίστηκε καθώς η Ελένη Τοπαλούδη δεν υπέκυψε στις σεξουαλικές ορέξεις του και τη χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Όπως ισχυρίζεται ο 19χρονος Αλβανός, η νεαρή τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο και το ίδιο προέτρεπε και εκείνος, αλλά ο 21χρονος τον πίεσε να την πετάξουν στα βράχια ζωντανή.

    Την Παρασκευή στον ανακριτή

    Οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της φοιτήτριας, προσήχθησαν χθες στον εισαγγελέα Ρόδου.

    Όπως έγινε γνωστό, αφού τους ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

    Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

    Οι έρευνες από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται, με σκοπό να αποκαλυφθεί πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα και για ποιους λόγους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρόδος: Προθεσμία για την Παρασκευή πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρικαλέες αποκαλύψεις για το έγκλημα της 21χρονης φοιτήτριας-Στον ανακριτή οι δύο νεαροί (pics&video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ομολογία-σοκ για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας: «Την πετάξαμε στα βράχια ζωντανή…»



    ΣΧΟΛΙΑ