• Top Stories

    Δείτε τις 10 χώρες με τις καλύτερες υποδομές στον κόσμο

    • NewsRoom


    Είναι γεγονός ότι οι πλέον επιτυχημένες οικονομικά χώρες στον κόσμο διαθέτουν μεγάλες και λειτουργικές υποδομές. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο πρέπει να γίνονται συνεχείς επενδύσεις τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από την εκάστοτε κυβέρνηση, προκειμένου η οικονομία να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική αλλά και να λειτουργεί ομαλά.

    Η παγκόσμια έρευνα για την ανταγωνιστικότητα, του World Economic Forum, εξέτασε την οικονομική κατάσταση αλλά και τα ρίσκα που παίρνουν οι χώρες σε όλον τον κόσμο. Στην έρευνα, οι χώρες βαθμολογήθηκαν από το 1 έως το 7. Καμία δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο “άριστα 7”, αλλά αρκετές βαθμολογήθηκαν με πάνω από 6.

    Αυτή είναι η λίστα με τις 10 καλύτερες:

    Νότια Κορέα 6.0

    republic-of-korea-

    Η χώρα διαθέτει ένα πολύ καλό σύστημα μετακινήσεων, ωστόσο πλέον προχωρά σε επενδύσεις και σε άλλους τομείς, όπως είναι η στέγαση.

    Ηνωμένο Βασίλειο 6.0

    united-kingdom

    Η Βρετανία διαθέτει ένα από τα καλύτερα δίκτυα υποδομών στην Ευρώπη αλλά υποφέρει από έλλειψη επενδύσεων που θα χρειάζονται για την αναβάθμισή του.

     Γερμανία 6.1

    germany

    Η χώρα είναι γνωστή για το πολύ λειτουργικό σιδηροδρομικό και οδικό της δίκτυο, αλλά και αυτή δεν επενδύει ιδιαίτερα στην αναβάθμισή τους.

    Γαλλία 6.1

    france

    Η Γαλλία διαθέτει ένα από τα πλέον εξελιγμένα δίκτυα υποδομών στην Ευρώπη, επενδύοντας σε αυτές όλο και πιο πολύ την τελευταία δεκαετία.

    Ελβετία 6. 2

    switzerland

    Το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο της χώρας είναι ένα από τα πιο πυκνά και λειτουργικά στον κόσμο.

    Ιαπωνία 6.3

    japan

    Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τις εκπληκτικές υποδομές της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα υψηλών ταχυτήτων τρένα που διαθέτει!

    Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 6.3

    united-arab-emirates

    Η χώρα γνωρίζει πολύ καλά πως για να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση πρέπει να επενδύσει στο δίκτυο υποδομών της! Για το λόγο αυτό ο κατασκευαστικός τομέας αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,6% μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Ολλανδία 6.4

    the-netherlands

    Το Άμστερνταμ έχει ένα αποτελεσματικό σύστημα υποδομών για όσους ταξιδεύουν με τα πόδια, με ποδήλατο, με αυτοκίνητο, με τραμ αλλά και με τρένο.

    Σιγκαπούρη 6.5

    singapore

    Η Σιγκαπούρη έχει εστιάσει στο να διατηρήσει τη χώρα συνδεδεμένη με τον υπόλοιπο κόσμο και κατάλληλη για την ανάπτυξη και λειτουργία των επιχειρήσεων.

    Χονγκ Κόνγκ 6.7

    hong-kong

    Το Χονγκ Κονγκ έχει την καλύτερη υποδομή στο κόσμο. Είναι μία από τις πιο εύκολες πόλεις για να μετακινηθείς, ενώ παράλληλα αποτελεί μία από την καταλληλότερες πόλεις για να κάνεις επιχειρήσεις.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με ανώτατους δικαστικούς

    mononews_contest 1 year

     



    ΣΧΟΛΙΑ