• Top Stories

    Δικηγόρος των «οκτώ»: Φετφάς η επικήρυξή τους από την Τουρκία

    • NewsRoom
    Τούρκοι αξιωματικοί


    Προκλητική χαρακτηρίζει ο δικηγόρος των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει την επικήρυξή τους. Ο κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος σημειώνει ότι η κίνηση αυτή συνιστά πρόκληση προς τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία.

    «Η Τουρκία ζητεί από την Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου… (Η επικήρυξη) θυμίζει φετφά του αγιατολάχ κατά του συγγραφέα των σατανικών στίχων Σαλμάν Ρούσντι» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ζητά να περιφρονηθεί πλέον η νομιμότητα και να επιδιωχθεί η περιέλευση των «8» με άλλο τρόπο.

    Μίλησε ακόμη για «πολιτιστικό αταβισμό και παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας» και μεταξύ άλλων ανέφερε πως αποτελεί«διακαή επιδίωξη και θέμα γοήτρου να δικάσει τους οχτώ η Τουρκία, το ίδιο έκανε και με τον Οτσαλάν».

    «Η ΕΛ.ΑΣ., εφόσον επιτελεί τα καθήκοντα της, δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη» τόνισε.

    Παράλληλα, δήλωσε ότι η υπεράσπιση εξετάζει την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση της επαναπροώθησης των οχτώ Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα σε περίπτωση που η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της Άγκυρας.

    «Βλέπω πραγματικά απίθανο αυτό το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου» πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τορπίλη από Τουρκία: Επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Hurriyet: Ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να επιστρέψουν οι οκτώ στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ