• Top Stories

    Έλα μωρέ, λίγα παραπάνω, λίγα παρακάτω, ξερονήσια είναι

    • Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα

    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος


    Ο Τζίμης Πανούσης λέει απίστευτα πράγματα για την Ελλάδα. Ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει ακραία αστεία. Ένας γραφικός κλόουν της πλατείας Συντάγματος λέει να πάμε να πάρουμε την Κόκκινη Μηλιά. Μια αφίσα αναρχικών στα Εξάρχεια γράφει ότι πρέπει να καταργηθούν τα σύνορα. Κάποιοι γίνονται παράλογοι όταν διακωμωδούν ή όταν διεκδικούν. Κάνουν τη δουλειά τους, κάνουν την πλάκα τους. Καλά κάνουν. Δεν κυβερνούν. Ο Κώστας Ζουράρις είναι μέλος της κυβέρνησης αλλά αστειεύεται με ζητήματα εδαφικής κυριαρχίας.

    Η επίμαχη δήλωση είναι η εξής: «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

    Ποιος σοβαρός επιστήμονας, πολιτικός, άνθρωπος θα έλεγε ότι φοβάται μην μας πάρουν τη γλώσσα; Πότε έκλεψε κάποιος τη γλώσσας από έναν λαό; Ποιος κατάφερε να επιβάλλει κανόνες που δεν παρακάμφθηκαν από την καθομιλουμένη; Ο Ζουράρις, γνωστός από τις ελληνικούρες του στα μικρόφωνα, έδωσε μια εξήγηση για τη δήλωση: «Είμαι λόγιος και όπως καταλαβαίνει και η κουτσή Μαρία εκτός από κάποιους δημοσιογράφους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Ζουράρις δεν μπορούσε να τα πει αυτά και δεν μπορούσε να τα εννοεί αυτά που εννόησε ο δημοσιογράφος».

    Αυτός λοιπόν ο υφυπουργός, που αποκαλεί τον εαυτό του «λόγιο» και μιλά για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, που αναφέρεται στον εαυτό του με το όνομά του «ο Ζουράρις», αυτός ο υφυπουργός θα βρει εκατό δικαιολογίες για το ατόπημα. Και η κυβέρνηση θα αποδεχτεί τις εκατό δικαιολογίες. Δεν θα του ζητήσουν να ανακαλέσει, δεν θα του ζητήσει να εξηγήσει, δεν θα τον διώξει από το κυβερνητικό πόστο. Όχι επειδή ξέρουν από Αριστοτέλη και αναγνώρισαν στη δήλωση το σχήμα καθ’ υπερβολή. Επειδή αυτή είναι η άποψη των συντρόφων που κυβερνούν: λίγα παραπάνω, λίγα παρακάτω, ξερονήσια είναι.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Λώρη Κέζα ανακρίνει με το δικό της τρόπο τον Κώστα Μπακογιάννη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντώνης Κεφαλάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεολογικά επιρρεπής σε ανοησίες

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Basil M. Karatzas: Ενθαρρυντικά σημάδια για τη ναυτιλία και τις κεφαλαιαγορές



    ΣΧΟΛΙΑ