• Top Stories

    Χωρίς απόφαση η διάσκεψη του ΣτΕ


    Διέκοψε χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε απόφαση η σημερινή Διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Τα μέλη δεν έλαβαν τελικά απόφαση ως προς το παραδεκτό ή μη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να μπορέσει το δικαστήριο να περάσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.Δικαστικές πηγές τονίζουν ότι στη Διάσκεψη δόθηκε μάχη, με εκατέρωθεν επιχειρήματα, ως προς το αν πάσχουν νομικά οι προσφυγές. Η δεύτερη, Διάσκεψη της Ολομέλειας, συνεκλήθη υπό αντίξοες συνθήκες καθώς διέκοψε τις εργασίες της για μία και πλέον ώρα, λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα στο ΣτΕ, το οποίο αποδείχθηκε φάρσα.

    Η Δικαιοσύνη φλέγεται

    Πέρα από κάθε αμφιβολία, η Διάσκεψη συνεκλήθη σε σκηνικό φλεγόμενο, και όχι μόνο μεταφορικά.

    Η βομβιστική επίθεση με ευθύνη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», στην πολυκατοικία του κέντρου όπου διαμένει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, γνωστή από την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και τη σύγκρουσή της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, φέρνει τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς στο προσκήνιο. Η υπόσχεση της οργάνωσης για σχέδιο «Νέμεσις» τους αναδιπλώνει και προκαλεί φόβο, κάνοντας την ΕΛ.ΑΣ. να θωρακίζει όσους θεωρεί πιθανούς στόχους.

    Παράλληλα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Ποτάμι», υπό τον τίτλο «Ποιος απειλεί τη Δικαιοσύνη;», ο πρώην Πρωθυπουργός αλλά και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος άφησε σαφείς αιχμές για τη νυν ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου.

    «Διαβάζουμε σκωπτικά σχόλια και υπαινιγμούς για ακατάλληλα πρόσωπα στην ηγεσία του δικαστηρίου», είπε. «Είναι μεγάλη η στενοχώρια για εμάς τους πρώην προέδρους που τηρήσαμε τις παραδόσεις του ΣτΕ. Είναι ενδεχομένως ανθρώπινο να θεωρεί ο κάθε δικαστής ότι η υπόθεση που δικάζει είναι η πιο σημαντική. Όμως την κρίσιμη στιγμή οφείλει να κάνει την προσωπική του υπέρβαση με ευθύνη και εντιμότητα».

    Υπενθυμίζοντας στους συναδέλφους του ότι έχουν ορκιστεί να φυλάττουν το Σύνταγμα και τον νόμο, ανέφερε: «Δεν πρέπει να θαμπωνόμαστε από την εξουσία που έρχεται και παρέρχεται. Εμείς οι πρώην πρόεδροι του ΣτΕ παραλάβαμε και παραδώσαμε ψηλά το κύρος του Δικαστηρίου στην κοινωνία. Η παράδοση αυτή δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Αναμένουμε και απαιτούμε να τη δούμε να συνεχίζεται».

    Και όλα αυτά, ενώ δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη ο θόρυβος που προκλήθηκε μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων, κατά την οποία διατυπώθηκε η βούληση αύξησης των ορίων ηλικίας, για τους ανώτατους δικαστικούς, που βάσει του Συντάγματος αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία στα 67 χρόνια τους. Η προοπτική νομοθετικής λύσης όπως – αρχικώς – τη διατύπωσε σε εφέτες και προέδρους εφετών η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τις δικαστικές ενώσεις, πολιτικούς όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνταγματολόγους, κόμματα. Θύελλα τέτοια, ώστε χθες το απόγευμα κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση ότι η κυρία Θάνου είπε σε συναδέλφους της ότι η εν λόγω προοπτική συνδέεται τελικά με τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Morgan Stanley σας συμβουλεύει: Αυτές είναι οι 30 μετοχές που θριαμβεύουν μέσα στην κρίση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τσατάνη στόχος της βόμβας στην Ιπποκράτους -Η Συνωμοσία των Πυρήνων την ευθύνη (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ