• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς: Δύο test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση

    • NewsRoom


    Σε δύο test την εβδομάδα, ένα self και ένα rapid, θα πρέπει να υποβάλλονται όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Πέμπτης μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμοξιολώγων.

    Ό κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ειδικά για τη Μύκονο ότι παραμένει υψηλή η επιδημιολογική επιβάρυνση ωστόσο καταγράφεται μια σταθεροποίηση καθώς και μια μικρή ύφεση των νέων κρουσμάτων.

    Μέτρα στη Μύκονο

    Τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας Covid-19.

    Όπως ανέφερε τα νέα κρούσματα δεν αφορούν νέες συρροές αλλά εντοπίζονται στις υφιστάμενες.

    Αναφορικά με τα μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, θα αποφασιστεί η παράτασή τους ή όχι το επόμενο διάστημα όπως ανακοίνωσε. «Θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

    Από τη Δευτέρα θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΟΔΥ: 2.604 νέα κρούσματα – 5 νεκροί και 126 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ