• First Top Stories

    «Άρωμα» τρομοκρατίας βλέπει πίσω από την υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού» ο Άρειος Πάγος

    δάνεια κομμάτων

    H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου


    Στον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο σε θέματα τρομοκρατίας, να ανατεθεί η διερεύνηση της φερόμενης ως «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» θα ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, η κα Ξένη Δημητρίου επιχειρεί να διαλύσει τα παραμάγαζα που έχουν στηθεί μέσα στις φυλακές από κρατούμενους.

    Με εγκύκλιο της προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας, η κα Δημητρίου δίνει εντολή όσοι κρατούμενοι μετάγονται σε άλλες φυλακές για να καταθέσουν σε δικαστήριο ή να δικαστούν, να παραμένουν εκεί μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές.

    Αντίθετα, αν η δίκη διακόπτεται για διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ημερών, να επιστρέφουν στη δική τους φυλακή.

    Η παραγγελία της Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου αφορά κυρίως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου συχνά παραμένουν για μεγάλο διάστημα εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί και βαρυποινίτες με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει και η ίδια η Εισαγγελέας στην εγκύκλιό της, “να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

    Άρωμα τρομοκρατίας

    Ενδεχόμενη διασύνδεση των φερομένων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών με κρατούμενους για τρομοκρατία θα αναζητήσει η Δικαιοσύνη.

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται να ζητήσει  τη σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να οριστεί εφέτης- ανακριτής και μάλιστα ο αρμόδιος σε θέματα τρομοκρατίας.

    Για “άρωμα” τρομοκρατίας μιλούν αρμόδιες πηγές που κρίνουν επιβεβλημένη την.πλήρη διερεύνηση κάποιων πρώτων ενδείξεων για διασύνδεση των εμπλεκομένων στη “μαφία” του Κορυδαλλού, με κατηγορουμένους για τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Αν τελικά οριστεί, εφέτης ανακριτής θα ερευνήσει ενδεχόμενη εμπλοκή δικηγόρων οι οποίοι είτε συνομιλούν με κρατούμενους είτε τα ονόματα τους αναφέρονται σε συνομιλίες καθώς και το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται οι κατηγορούμενοι της εγκληματικής οργάνωσης.

    Δηλαδή θα συσχετιστούν οι δικογραφίες για:

    • Την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου,
    • Τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,
    • Τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές,
    • Τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης μέσα στις φυλακές ( ερευνάται η αιτία θανάτου κι αν πρόκειται για δηλητηρίαση)
    • Την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο και
    • την εκβίαση του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξαρθρώθηκε η «μαφία του Κορυδαλλού»: Πίσω από δολοφονία Ζαφειρόπουλου και θανάτους κρατουμένων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως απειλούσε η μαφιόζικη συμμορία γνωστό δικηγόρο – «Δώσε €7.000 ή θα σε σκοτώσουμε τώρα!»



    ΣΧΟΛΙΑ