• Top Stories

    Αρχές Απριλίου σε λειτουργία το τέμενος στον Βοτανικό

    • NewsRoom


    Αρχές Απριλίου θα αρχίσει να λειτουργεί το τέμενος στον Βοτανικό, με πιθανότερη την 1η Απριλίου. Σύμφωνα με το news24/7, η κατασκευάστρια εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει ολοκληρωμένο το έργο την πρώτη ημέρα του Απριλίου, κάτι που- όπως πιστεύουν οι αρμόδιοι- μπορεί (εφόσον ο καιρός το επιτρέψει) να πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

    Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της επιλογής ιμάμη, καθώς η σχετική θέση έχει προκηρυχθεί, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι αυτός θα είναι πρόσωπο του μετριοπαθούς Ισλάμ. Θα είναι δηλαδή σουνίτης και όχι σιίτης και σύμφωνα με την προκήρυξη, έλληνας πολίτης, που θα μιλάει ελληνικά.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρόσωπο για την πολύ ευαίσθητη θέση του πρώτου ιμάμη στην Αθήνα έχει μάλλον βρεθεί.

    Το τέμενος διοικείται από επταμελή Διοικούσα Επιτροπή που αποτελείται από δυο εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, δυο εκπροσώπους του δήμου Αθηναίων και δυο εκπροσώπους των μουσουλμανικών οργανώσεων της Αθήνας. Επικεφαλής είναι ο προϊστάμενος της διεύθυνσης θρησκευτικής διοίκησης του υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνος Πιταδάκης.

    Βρίσκεται επίσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα για τον τρόπο λειτουργίας του τεμένους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣτΕ: Κάτοικοι του Βοτανικού ζητούν να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο χώρο του τεμένους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολιτική αβεβαιότητα και οικονομία «φρενάρουν» Βοτανικό και Ακαδημία Πλάτωνος



    ΣΧΟΛΙΑ