• Business

    Πράσινα Τιμολόγια Απριλίου: Φθηνότερη η Elin με 9 λεπτά/κιλοβατώρα

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο Economist

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο Economist


    Το φράγμα των 10 λεπτών/κιλοβατώρα έσπασαν τα πράσινα τιμολόγια δύο εταιρειών προμήθειας για το μήνα Απρίλιο ενώ τον τίτλο της φθηνότερης εταιρείας κέρδισε και γι αυτόν τον μήνα η ΕΛΙΝ με τιμή 9 λεπτά/κιλοβατώρα.

    Οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια του Απριλίου κινήθηκαν από 9 μέχρι 11,6 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας ενώ φτάνουν μέχρι τα 18,6 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας, διατηρώντας τα ίδια περίπου επίπεδα με τον Μάρτιο. Οι περισσότερες εταιρείες αύξησαν ελαφρώς την τιμή τους, με εξαίρεση τη Volterra τη Φυσικό Αέριο και την NRG που τη μείωσαν και τη ΔΕΗ που την κράτησε ακριβώς ίδια.

    Η Ελίν, ως μικρή εταιρεία με  μικρό πελατολόγιο, συνεχίζει να έχει τη χαμηλότερη τιμή κάτι που προκύπτει από τον τύπο που έχει βάλει αρχικά.

    Τα περισσότερα, από τα άλλα πράσινα τιμολόγια κινήθηκαν στα 10-11 λεπτά/κιλοβατώρα. Ακριβότερο τιμολόγιο είναι το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις μεγάλες καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες για τις οποίες η χρέωση είναι 11,8 λεπτά/κιλοβατώρα. Το πάγιο για όλες τις εταιρείες είναι 5 ευρώ, εκτός από τη Volton που έχει πάγιο 4,9 ευρώ και τη  Volterrra με πάγιο 4,5 ευρώ. Το πάγιο της NRG μειώνεται μέχρι και τα 3,5 λεπτά αν ο πελάτης πληρώνει με πάγια εντολή και έχει e-bill.

    Οι τιμές όλων των εταιρειών για το πράσινο τιμολόγιο Απριλίου

    Η Ελίν για το Μάρτιο προσφέρει πράσινο τιμολόγιο στα 9 λεπτά/κιλοβατώρα, με πάγιο 5 ευρώ.

    Ελαφρώς κάτω από τα 10 λεπτά, στα 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα είναι η τιμή του πράσινου τιμολογίου για τον Απρίλιο για την Volterra, από 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον προηγούμενο μήνα, καθώς η εταιρεία αύξησε την έκπτωση στα 4,6 λεπτά/κιλοβατώρα, από 3 λεπτά που ήταν το Μάρτιο.

    Ακολουθεί η  Volton με τιμή 10,54 στα λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση 15% και έκπτωση συνέπειας 20%, από 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα, τον Μάρτιο.

    Η Φυσικό Αέριο ανακοίνωσε τιμή 10,6 λεπτά /κιλοβατώρα από 11,1 λεπτά η κιλοβατώρα τον προηγούμενο μήνα.

    Η NRG ανακοίνωσε για τον Απρίλιο το πράσινο τιμολόγιο   στα  10,7 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, μειωμένη από 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή της είναι 17,98 λεπτά/κιλοβατώρα από 19 λεπτά που ήταν το Μάρτιο.

    Το πράσινο τιμολόγιο της  ΔΕΗ έχει τιμή 10,8 λεπτά/κιλοβατώρα για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και 11,8 λεπτά /κιλοβατώρα, για πάνω από 500 κιλοβατώρες. H ΔΕΗ  αύξησε την έκπτωση από το 10% του  προηγούμενου μήνα σε 15% τον Απρίλιο.

    Για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες είναι η τιμή Μαρτίου για την  Εlpedison  είναι  11    λεπτά/κιλοβατώρα  ενώ στα 11,7 λεπτά/κιλοβατώρα είναι η τιμή για τις υπόλοιπες κιλοβατώρες πάνω από τις πρώτες 100.

    Το  πράσινο τιμολόγιο της Ζενίθ έχει  τιμή  Απριλίου 11,4   λεπτά/κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ, από 10,467 λεπτά/κιλοβατώρα τον προηγούμενο μήνα.

    Στα      11,55       λεπτά/κιλοβατώρα    διαμορφώθηκε η τιμή της ΗΡΩΝ για τον Απρίλιο   με έκπτωση συνέπειας 12%.

    Η Protergia έχει την υψηλότερη τιμή στο πράσινο τιμολόγιο του Απριλίου με 11,62 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 18,6 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο της εταιρείας για το πράσινο τιμολόγιο είναι 4 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ