• sports

    Αποχωρεί η Τσέλσι από την European Super League – Ακολουθεί η Σίτι, σκέψεις από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης

    • NewsRoom


    «Βόμβα» στα σχέδια των 12 ποδοσφαιρκών ομάδων για ίδρυση της European Super League έριξε η Τσέλσι, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από εκατομμύρια φιλάθλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα του Ρώσου μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ετοιμάζει τα «χαρτιά» παραίτησής της από μέλος των «12» που ετοιμάζονταν να φτιάξουν το δικό τους  «κλειστό» πρωτάθλημα.

    Νωρίτερα, οι οπαδοί της Τσέλσι διαμαρτυρήθηκαν έξω από το γήπεδο της ομάδας, το «Στάμφορντ Μπριτζ», με δεκάδες πανό που ζητούν από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς την αποχώρηση των «μπλε» από τη European Super League. Στο πλήθος βρέθηκε και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Πετρ Τσεχ, ο οποίος ζητούσε να ανοίξει ο δρόμος για να περάσει το λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα, για τον αποψινό αγώνα με την Μπράιτον.

    Σύμφωνα με κορυφαία δίκτυα, ο πρόεδρος του λονδρέζικου συλλόγου, ο πρόεδρος Μπρους Μπακ είχε συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό, με σκοπό να συζητήσουν το θέμα. Αυτή τη στιγμή τα στελέχη της Τσέλσι ετοιμάζουν τα έγγραφα της απόσυρσης, όπως μεταδίδουν τα αγγλικά media. Μόλις μάλιστα άρχισε να γίνεται γνωστή η είδηση, ο κόσμος των «μπλε» που είχε βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

    Η απόφαση της Τσέλσι άνοιξε τον ασκό του αιόλου, καθώς σύμφωνα μάλιστα με την Telegraph, η επόμενη ομάδα που θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο είναι η Μάντσεστερ Σίτι ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και στην έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, την Γιουνάιτεντ, ασκούνται πιέσεις από ποδοσφαιριστές και φιλάθλους για να απορρίψει την ESL.

    Παράλληλα την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα με νέες του δηλώσεις έκανε γνωστό πως η συμμετοχή ή μη καταλανικής ομάδας θα περάσει μέσα από τη ψηφοφορία των μελών της. Επίσης στην Ισπανία γίνεται λόγος πως και η Ατλέτικο είναι κοντά στο να κάνει και αυτή πίσω και να μην πάρει τελικά μέρος στο «κλειστό» πρωτάθλημα.

    Όλα αυτά μάλιστα έχουν φέρει σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό έκτακτη σύσκεψη των «12» στη διάρκεια της Τρίτης (21/4) προκειμένου να συζητήσουν για τις κινήσει τους από εδώ και πέρα.

    Το κύμα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η απόφαση των «12» να φτιάξει μία δική της κλειστή λίγκα έχει ξεπεράσει τα όρια του ποδοσφαίρου, φτάνοντας μέχρι και την πολιτική. Πολλές κυβερνήσεις κρατών έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους και έχουν δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο με στόχο να αποτρέψουν τα σχέδια τους. Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, μίλησε με σκληρά λόγια, χαρακτηρίζοντας τις 12 ομάδες, καρτέλ.



    ΣΧΟΛΙΑ