• Πολιτική

    Μητσοτάκης για European Super League: Είναι λάθος – Οι φαν του ποδοσφαίρου δεν θα το δεχτούν

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την αντίθεσή του στα σχέδια για την σύσταση της European Super League εξέφρασε μέσω ενός tweet ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η European Super League είναι ένας συνασπισμός των κορυφαίων ευρωπαϊκών clubs ποδοσφαίρου για τη δημιουργία μιας κλειστής λίγκας.

    Ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: «Η πιθανότητα του απροσδόκητου κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση ορισμένων πλούσιων ευρωπαϊκών συλλόγων να δημιουργήσουν μια κλειστή ομάδα είναι τελείως αντίθετη από την ιστορία και την παράδοση του παιχνιδιού. Είναι λάθος -τόσο απλά. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν θα το δεχτούν».

    Η είδηση της δημιουργίας αυτού του κλειστού ποδοσφαιρικού κλαμπ από τον ερχόμενο Αύγουστο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

    Οι ομάδες -έξι από την Αγγλία, τρεις από την Ιταλία και τρεις από την Ισπανία που έχουν υπογράψει μέχρι τώρα- θα μπορούν να παίζουν μεταξύ τους μέσα στην εβδομάδα, δημιουργώντας το αντίπαλον δέος της UEFA Champions League, αναφέρει η ανακοίνωση. Εκτός από τις 12 μόνιμες ομάδες, άλλες πέντε θα προκρίνονται κάθε χρόνο για το λεγόμενο Super League.

    Η δημιουργία ενός νέου τουρνουά της ποδοσφαιρικής ελίτ στην Ευρώπη θέλει να βάλει τέλος στην κυριαρχία του Champions League, φέρνοντας επανάσταση στη δομή του αθλήματος. Δισεκατομμύρια δολάρια θα διοχετεύονται στα ανώτερα «κλιμάκια» του αθλήματος, μετά από ένα έτος κατά το οποίο τα έσοδα μειώθηκαν καθώς οι αγώνες γίνονται σε μεγάλο βαθμό σε άδεια στάδια.

    Οι ιδρυτικές ομάδες θα μοιράζονται μία προκαταβολή ύψους 3,5 δισ. ευρώ (4,2 δισ. δολάρια).

    Μέχρι τώρα στην νέα διοργάνωση θα συμμετέχουν οι ομάδες: Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Αθλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους.

    Πρόεδρος θα είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης, με αντιπρόεδρο τον Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους και τον Τζόελ Γκλέιζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ευρωπαϊκή Super League: Όλες οι λεπτομέρειες για την κίνηση των 12 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης που ταράζει τα θεμέλια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ