• Top Stories

    Από τους 650 μετανάστες της Λέρου μια μειονότητα κρατά τσεκούρι


    **Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορούν να αγοράσουν σετ από κουδούνια, να τα κρεμάσουν στους ανθρώπους; Αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικό. Αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών να διαπομπεύσει οφειλέτες, όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στο κράτος. Βρήκε περί τις 13.000 ονόματα και να ανέβασε στο διαδίκτυο θεωρώντας πως έχει απίστευτα αποτελέσματα αυτό. Μπαίνει στο ίντερνετ η κυρά Μαριγώ στα Πετράλωνα και διαπιστώνει ότι ο τάδε συγχωριανός, εκείνος με τη μερσεντέ, χρωστάει, χρωστάει, χρωστάει αλλά δεν πληρώνει.  

    *Με τα κουδούνια θα έβγαζαν τους κουτσομπόληδες από τον κόπο να ψάχνουν ποιος χρωστά και πόσα. Εγώ αρνούμαι να πάρω μέρος στον κύκλο του κουτσομπολιού. Δεν με βοηθά σε κάτι η διαπόμπευση, δεν νιώθω καλύτερα μαθαίνοντας την πτώση των άλλων και στο φινάλε δεν θα αλλάξει κάτι στα οικονομικά μου. Αυτοί που δεν πληρώνουν, δεν έχουν να πληρώσουν και δεν θα βρουν είτε ανεβαίνουν λίστες είτε κρεμούν κουδούνια στα ποδάρια τους. Τα νούμερα βεβαίως μπορούν να γίνουν θέμα για συζήτηση. Πώς φτάνει ένας επιχειρηματίας να χρωστά 100 εκατομμύρια στο κράτος; Δεν του τα ζήτησαν όταν ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο; Όταν ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια; Η ανάρτηση όλων αυτών των ονομάτων αποδεικνύει πόσο άχρηστο είναι το σύστημα ελέγχου του ελληνικού κράτους.  

    ** Πήγαινα κάποτε διακοπές στη Λέρο, με δυο φίλες που με προσκαλούσαν. Η μια καταγόταν από εκεί κι εμένα με έπαιρναν μαζί για να δείχνουν έναν άνδρα και να καλύπτουν την προσωπική ζωή τους. Δεν με πείραζε ούτε μπήκα ποτέ στον πειρασμό να προτείνω ένα τρίο. Να το ξέρετε αυτό, οι γυναίκες που έχουν σχέση με γυναίκες απλά δεν μας θέλουν. Η φαντασίωση ότι μπαίνουμε στο δωμάτιο και τις ικανοποιούμε και τις δύο, δεν θα βρει ποτέ πεδίο εφαρμογής. Φέτος οι φίλες μου δεν θα πάνε στο νησί. Δεν ξέρουν καν σε τι κατάσταση είναι το σπίτι. Έχουν αγριέψει τα πράγματα. Χτες οι αλλοδαποί που φιλοξενούνται σε δομή προσφύγων (Πακιστανοί και Αφγανοί) επιτέθηκαν με τσεκούρια και πέτρες στους αστυνομικούς. Δεν θα ήθελα να είμαι στην παραλία και να δω κάποιον να περνά από δίπλα μου με τσεκούρι. Δεν θέλω να φανταστώ τι μπορεί να κάνει με τσεκούρι κάποιος πεινασμένος που νιώθει ότι η μεγάλη ζωή τον περιμένει στη Ευρώπη.

    *Λυπάμαι για τη Λέρο και τα άλλα νησιά αλλά αρνούμαι να πως «ας πρόσεχαν» επειδή ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ μαζικά. Εξαπατήθηκαν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Από τους 650 μετανάστες της Λέρου μια μειονότητα κρατά τσεκούρι αλλά η μειονότητα αρκεί για να προκαλέσει την φρίκη. Θα το πω απερίφραστα. Τους φοβάμαι όλους αυτούς τους αγριάνθρωπους, τους φοβάμαι επειδή εν έχουν τίποτα να χάσουν κι επειδή μας φθονούν.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/ioanna-marinopoulou-vradi-tis-ptochefsis-dipnouse-files-stin-mikono/59408



    ΣΧΟΛΙΑ