• Top Stories

    Αμβούργο: 7 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση σε κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά – Πιθανόν αυτοκτόνησε ο δράστης

    • NewsRoom

    Πηγή: dpa


    Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο Αμβούργο της βόρειας Γερμανίας, σύμφωνα με γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το οποίο έλαβε χώρα σε κτίριο όπου στεγάζεται κέντρο της θρησκευτικής ομάδας των Μαρτύρων του Ιεχωβά («αίθουσα βασιλείας»).

    Παράλληλα τουλάχιστον 7  άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ 17 έφεραν ελαφρά τραύματα.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, αφού οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ακούστηκε ακόμα ένας πυροβολισμός. Αργότερα εντοπίστηκε νεκρός ένα ακόμα άτομο, ο έβδομος συνολικά, στο επάνω όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, υπάρχουν ενδείξεις, αλλά όχι ακόμα βεβαιότητα,  ότι αυτός μπορεί να είναι ο δράστης.

    Γύρω στις 21:00 τοπική ώρα οι Αρχές έλαβαν κλήσεις έκτακτης ανάγκης από την πυροσβεστική και την αστυνομία . Στο σημείο έφτασε μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων και αρκετοί γιατροί έκτακτης ανάγκης, με την αστυνομία να αποκλείει την περιοχή γύρω από το Deelböge.

    Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν προειδοποίηση να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους .

    «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για το κίνητρο του εγκλήματος», γράφει η αστυνομία στο Twitter. «Ζητάμε να μην μοιράζεστε μη τεκμηριωμένες υποθέσεις και/ή να μην διαδίδετε φήμες.»



    ΣΧΟΛΙΑ