• Top Stories

    Αμηχανία και μισόλογα στην κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη

    • NewsRoom
    Πετσίτης

    Ο Μανώλης Πετσίτης σε χαλαρή διάθεση με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξη Τσίπρα


    Σε δύο μέτωπα κινείται η άμυνα της κυβέρνησης απέναντι στον ορυμαγδό αποκαλύψεων για τον πρώην στενό συνεργάτη του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά που σιγοκαίει εδώ και καιρό την αυλή του Μαξίμου. Η αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις για όλα τα σκέλη της πολύκροτης υπόθεσης, για τις κινήσεις των λογαριασμών του, για την απομάκρυνση υπαλλήλου της Αρχής για την καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος που ερευνούσε την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE, όπως και με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Μ.Πετσίτης στο Μαξίμου, όπως προκύπτει από οπτικό υλικό που ήρθε στο φως.

    Η μια γραμμή άμυνας είναι ότι η υπόθεση Πετσίτη επανήλθε στη δημοσιότητα, μόλις ασκήθηκαν διώξεις για τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κάτι που υποστήριξε χθες η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, όπως και ο Νίκος Παππάς λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Έχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά».

    Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθεί την γραμμή «δεν σε είδα, δεν σε ξέρω» για τον Μανώλη Πετσίτη δηλώνοντας άγνοια για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και υποβαθμίζοντας τον ρόλο του στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.

    Καλούμενος να σχολιάσει την υπόθεση Πετσίτη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σημείωσε ότι «έχουν δοθεί σχετικές απαντήσεις. Πρόκειται για συναλλαγές ιδιωτών και δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Να προχωρήσουν οι έρευνες. Αυτά τα δημοσιεύματα αποτυπώνουν την αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχει να μιλήσει ούτε για οικονομία, ούτε για εξωτερική πολιτική και κάνει φτηνούς αντιπερισπασμούς».

    Ωστόσο, απαντήσεις δεν δίνονται με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να ζητά εξηγήσεις και απαντήσεις για τις σχέσεις του κ. Πετσίτη με το σύστημα Μαξίμου: «Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου και ποιες είναι οι σκοτεινές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Νίκο Παππα, τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μαστρογεωργίου.

    Η υπόθεση Πετσίτη βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα μετά την αποκάλυψη ότι ανώτερος υπάλληλος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ερευνούσε την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE υποβιβάστηκε ξαφνικά και χωρίς αιτιολογία, με αποτέλεσμα εκείνος να υποβάλει την παραίτησή του. Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη η ΝΔ να ανακοίνωσε ότι θα καλέσει την αντεισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Παράλληλα, υπό δικαστική έρευνα είναι ο Μανώλης Πετσίτης και στην Κύπρο. Πρόσφατα ήρθε στην δημοσιότητα έγγραφο-ντοκουμέντο, σύμφωνα με το οποίο οι κυπριακές Αρχές έχουν προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη.

    Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο και ειδικότερα τις σχέσεις του με τους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Αρτέμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

    Οι έρευνες για τον Μανώλη Πετσίτη διεξάγονται από τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, της οποίας ηγείται η εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΜΟΚΑΣ -πρόκειται για την κυπριακή υπηρεσία για το ξέπλυμα, αντίστοιχη της ελληνικής Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες-, με συστηματική εργασία έχει τους τελευταίους δύο μήνες εντοπίσει τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και τις εταιρείες με τις οποίες εμπλέκεται ο Μανώλης Πετσίτης στην Κύπρο, καθώς και τους πραγματικούς δικαιούχους των εταιρειών αυτών, που τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούν συστηματικά με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τόσο τους προσωπικούς λογαριασμούς του Πετσίτη, όσο και τους λογαριασμούς της εταιρείας του Boss Athens Single Member PC.

    Στη βάση της έρευνας της ΜΟΚΑΣ, της εισαγγελέως Εύας Ρωσσίδου-Παπακυριακού και της συνεργάτιδας της Μαρίας Κυρμίζη, μπόρεσε να καταγραφεί το πώς συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονται οι Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου «έκρυβαν» σε offshore χρήματα προερχόμενα από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE, αλλά και να αποκαλυφθούν οι οικονομικές σχέσεις Πετσίτη με άλλους επιχειρηματίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κωνσταντοπούλου σε Παππά: Συκοφαντία της λογικής να σιωπάς για τον Πετσίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» η απάντηση για τον Πετσίτη

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Στο φως υλικό που δείχνει τον Πετσίτη στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος (video)



    ΣΧΟΛΙΑ