• Top Stories

    AKRITAS: Αυξημένος κατά 18% ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 2017

    • NewsRoom


    Αυξημένος κατά 18% ήταν ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της AKRITAS το 2017, ανερχόμενος στα 30,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται τόσο στην ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην εγχώρια αγορά, όσο και στην έντονη εξωστρεφή της δραστηριότητας σε υφιστάμενες αλλά και νέες αγορές του εξωτερικού.

    Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, το EBITDA (προσαρμοσμένο για την μη ενσωμάτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων) ανήλθε σε 386.000 ευρώ έναντι -174.000 ευρώ το 2016, πιστοποιώντας τη σταδιακή επιστροφή της μοναδικής ελληνικής εταιρείας του κλάδου ξυλείας σε θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι προσπάθειες του Ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποδεικνύονται αποτελεσματικές οδηγώντας σε αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 50% τα τελευταία δύο έτη (2017-2015).

    Ο Όμιλος επιδιώκει συστηματικά να εδραιώσει την θέση του σε νέες αγορές πού άνοιξε τα δύο τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα. Μέσω των κατάλληλων δικτύων συνεργασιών προσαρμόζει την εμπορική του στρατηγική στις τάσεις που διαμορφώνονται παγκοσμίως ενισχύοντας κατάλληλα την γκάμα προϊόντων του μέσω επενδύσεων σε καινούριες επιφάνειες, προσθήκης νέας σειράς luxury προϊόντων για συγκεκριμένες κατηγορίες έργων, καθώς και παροχής εξατομικευμένων προϊόντων.

    Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του Ομίλου AKRITAS θέτει ως άμεσες προτεραιότητες για το 2018:

    – Την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του δανεισμού που αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2018.

    – Τη βελτιστοποίηση του προϊοντικού μείγματος με περεταίρω ενίσχυση των πωλήσεων προϊόντων με αυξημένη προστιθέμενη αξία.

    – Την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας με την εισαγωγή τέταρτης βάρδιας στη λειτουργία του εργοστασίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρση αναστολής διαπραγμάτευσης για Λανακάμ, αναστέλλεται η διαπραγμάτευση για Εριουργία Τρία Άλφα και Yalco

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mίχαλος: Xρειάζονται επενδύσεις 42 δισ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2022 και σήμερα γίνονται μόλις 22 δισ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξαφνικός πόλεμος Ernst & Young και ΑΕΓΕΚ. Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ