• Top Stories

    Αγωνία στο Μαξίμου: Αντιμέτωπος με τσουνάμι διαμαρτυριών ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

    • NewsRoom

    Άφιξη του Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη ΔΕΘ


    Συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου και στην Κατεχάκη εν όψει της… θερμής υποδοχής που ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη για τον πρωθυπουργό το Σαββατοκύριακο. Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί για το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, το απόγευμα του Σαββάτου, με την κυβέρνηση να ανησυχεί για την πιθανή δράση ακροδεξιών στοιχείων.

    Ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και θα ξεκινήσει τις επαφές του με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος. Εξάλλου, φέτος τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η παρουσία του αμερικανικού παράγοντα θα είναι έντονη. Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός εξαιτίας της παρουσίας σημαντικών προσωπικοτήτων από την πολιτική και επιχειρηματική ζωή των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και οι αξιωματικοί της Κατεχάκη δεν αποκλείουν διαμαρτυρίες από συνδικαλιστικές ενώσεις και αντιεξουσιαστές.

    Στην έκθεση θα συμμετέχουν άλλωστε μερικοί από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς της Αμερικής όπως η Facebook, η Google, η Μicrosoft και η Lockheed Martin.

    Εξ αυτού του λόγου, στον φετινό σχεδιασμό για τα μέτρα ασφαλείας συμμετείχαν εκπρόσωποι του FBI, στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

    Σε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να «προλαμβάνουν» τα ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους.

    Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, αναμένονται μαζικές διαδηλώσεις των Μακεδονικών Ενώσεων με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην συμπρωτεύουσα να πυροδοτεί μεγάλες αντιδράσεις. Ήδη οι δρόμοι της πόλης έχουν γεμίσει αφίσες που κηρύσσουν ανεπιθύμητο τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    Πάντως, κυβερνητικοί αξιωματούχοι στέλνουν το μήνυμα ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στη δράση ακροδεξιών στοιχείων, ενώ η αστυνομία ήδη παρακολουθεί στενά ομάδες που είναι ύποπτες για τέλεση επεισοδίων κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χωρίς προηγούμενο τα φετινά μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ – Επιστρατεύονται μέχρι και στελέχη από FBI και CIA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στην υπέρμετρη παροχολογία»

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Τι υποσχόταν στην περσινή ΔΕΘ ο πρωθυπουργός – Τι ισχύει σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ