• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Στο εδώλειο ο Θωμάς Λιακουνάκος και άλλοι 16 για τα σκάνδαλα με τα εξοπλιστικά

    Θωμάς Λιακουνάκος

    Θωμάς Λιακουνάκος


    Ο Θωμάς Λιακουνάκος και 16 ακόμη εμπλεκόμενοι παραπέμπονται στο εδώλιο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Αυτό αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο. Οι κατηγορούμενοι  θα λογοδοτήσουν για τις κακουργηματικού τύπου κατηγορίες αναφορικά με την προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στον Στρατό Ξηράς. Η προμήθεια της σύμβασης του εξοπλιστικού προγράμματος υπολογίζεται ότι ανήλθε περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ, επιφέροντας ιδιαίτερη ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.

    Στα πλαίσια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος», 18 παρεμβολείς και 11 κέντρα ακροάσεων παραδόθηκαν στο στρατό ξηράς από την εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου, Sonak. Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει ότι στην εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι το σύστημα παρεμβολής που προμήθευσε η εταιρεία στον Στρατό Ξηράς, απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

    Σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (1142/2016), ανάμεσα στους 17 που θα οδηγηθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, βρίσκονται οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ενώ με την κατηγορία της συνέργειας σε απιστία στην υπηρεσία παραπέμπεται ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, αλλά και πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

    Υπενθυμίζεται πως ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Οκτώβριο, με την κατηγορία ότι έδινε μίζες εκατοντάδων εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίζει συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

    Να σημειωθεί επίσης πως είχε προηγηθεί η εισήγηση της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, προς το δικαστικό συμβούλιο, με την οποία ζητούσε να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 άτομα. Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση, ωστόσο μέχρι την έκδοση του βουλεύματος ο κατηγορούμενος Ζ. Ανδρουλάκης απεβίωσε, παύοντας οριστικά την ποινική δίωξη κατά αυτού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/barclays-brexit-apeleftherose-tzini-tis-katastrofis/59344

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ta-zara-kerdizoun-to-kino-chani-edafos-i-hm/59385

     



    ΣΧΟΛΙΑ