• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ποια χαρακτηριστικά διαθέτουν οι γονείς των επιτυχημένων παιδιών


    Οι περισσότεροι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να επιτύχουν ως ενήλικες, κάνοντας σπουδαία πράγματα. Και ενώ δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας, μία ψυχολογική έρευνα επισημαίνει μία χούφτα παραγόντων που συντελούν στο να επιτύχει ένα παιδί όταν μεγαλώσει. Και φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό αυτό οφείλεται στους γονείς.

    -Μαθαίνουν τα παιδιά τους να κάνουν τις μικροδουλειές του σπιτιού

    Όταν τα παιδιά δεν συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού, αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος το κάνει για αυτά. Οι γονείς που δεν απαλλάσσουν τα παιδιά τους από τις μικροδουλειές, τα μαθαίνουν ότι αυτές θα πρέπει να γίνουν και ότι ο καθένας θα πρέπει να συνεισφέρει για τη βελτίωση του συνόλου.

    -Διδάσκουν τα παιδιά τους κοινωνικές δεξιότητες

    Τα παιδιά με κοινωνικές αρμοδιότητες, που μπορούν να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να είναι χρήσιμα για τους άλλους, κατανοώντας τα συναισθήματά τους και επιλύοντας μόνα τους τα προβλήματά τους είναι πολύ πιο πιθανό να αποκτήσουν ένα πτυχίο κολεγίου και να έχουν μία πλήρη απασχόληση από την ηλικία των 25 ετών.

    -Διαθέτουν μεγάλες προσδοκίες

    Οι προσδοκίες των γονιών απέναντι στα παιδιά τους έχουν τεράστια επίδραση στην επίτευξή τους. Οι γονείς που καθοδηγούν τα παιδιά τους προς ένα στόχο, ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους και των περιουσιακών τους στοιχείων, το πιο πιθανό είναι ότι τα παιδιά τους θα κατορθώσουν να φτάσουν στον επιθυμητό στόχο.

    -Όταν οι γονείς διατηρούν υγιείς σχέσεις με τους άλλους

    Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με συγκρουσιακές σχέσεις, τείνουν να πηγαίνουν προς το χειρότερο. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες, εξελίσσονται καλύτερα από τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με καβγάδες.

    -Όταν οι γονείς έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο

    Σύμφωνα με έρευνες, παιδιά που προέρχονταν από έφηβους γονείς, έχουν μεγάλες πιθανότητες να μην τελειώσουν το γυμνάσιο ή να μην πάνε στο κολέγιο. Το μορφωτικό επίπεδο των γονιών, όταν το παιδί είναι 8 χρονών, καθορίζει σημαντικά την εκπαιδευτική και επαγγελματική επιτυχία που θα έχει το παιδί μετά από τα 40 του χρόνια.

    -Διδάσκουν στα παιδιά τους μαθηματικά από πολύ νωρίς

    Πολλοί ερευνητές έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα, ότι η ανάπτυξη των μαθηματικών δεξιοτήτων από πολύ νωρίς μπορεί να μετατραπεί σε ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

    -Έχουν αναπτύξει μία στενή σχέση με τα παιδιά τους

    Οι γονείς, οι οποίοι φροντίζουν τα παιδιά τους και ανταποκρίνονται σε αυτά έγκαιρα και κατάλληλα, παρέχουν μία ασφαλή βάση για τα παιδιά τους για να ανακαλύψουν τον κόσμο. Αυτό δείχνει ότι η επένδυση σε πρώιμες σχέσεις γονέας-παιδιού μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες αποδόσεις, που συσσωρεύονται σε όλη τη ζωή του ατόμου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/thelete-na-piasete-ola-ta-pokemon-o-master-tou-pechnidiou-sas-dini-12-simvoules/63099

     



    ΣΧΟΛΙΑ