• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πετρούπολη: Στη φυλακή η γιαγιά του βρέφους – Σε κατ’ οίκον περιορισμό -προς το παρόν- η 19χρονη


    Στη φυλακή θα οδηγηθεί η γιαγιά του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε καδο απορριμμάτων της Πετρούπολης, ενώ για την 19χρονη μητέρα υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

    Μετά την απολογία της, ο ανακριτής ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο εσαγγελέας να προφυλακιστεί. Πλέον θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

    Η 19χρονη, απολογούμενη, πήρε πάνω της το φόνο του παιδιού της, απαλλάσσοντας από κάθε ευθύνη την συγκατηγορούμενη μητέρα της. “Ο,τι έγινε, έγινε από τα δικά μου χέρια”, υποστήριξε και για πρώτη φορά, έδωσε μια νέα εκδοχή για το πώς σκότωσε το βρέφος, μόλις λίγα λεπτά μετά τη γέννηση του.

    Ίσως και να το έπνιξε με τα ίδια της τα χέρια, αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα, σοκάροντας για ακόμα μια φορά.

    “Δεν αναιρώ τα της προανακριτικής μου απολογίας ως προς τον τρόπο… Και σε αυτή τη φάση πιστέψτε με ότι δεν μπορώ καθαρά να ανακαλέσω το πώς. Ίσως με το κορδόνι, ίσως και με τα χέρια μου. Έβαλα πριν χαρτί στο στόμα του γιατί έβλεπα αίμα. Σκέφτηκα ότι και με το χαρτί μπορεί να πνιγεί”, περιγράφει στο υπόμνημα της.

    Καμία συγνώμη για το μωρό της 

    Η 19ρονη ζήτησε συγνώμη μόνο από τον Θεό:

    Ζητώ συγγνώμη μόνο από το Θεό κι όχι από τους συνανθρώπους μου…Σε αυτόν που μου έκανε αυτό το δώρο κι εγώ μόλις το έπιασα στα χέρια μου αρρώστησε το μυαλό μου, αντί να αισθανθώ τη θέρμη της μητρότητας… Λυπάμαι παρα πολύ. Δεν ξέρω αν αξίζω άλλη ευκαιρία….”

    Ούτε μετά το φόνο του παιδιού της η 19χρονη μετάνιωσε για την πράξη της:

    «Δεν ασχολήθηκα με το που είναι ή που το έβαλε η μητέρα μου. Το σημαντικό ήταν να βρισκεται μακριά από εμένα…Θα το ομολογούσε αν ήξερα ότι δεν θα διασυρθώ…».

    Σαν εχθρό της… Σαν εχθρό της λέει ότι είδε το παιδί που γέννησε.

    Όπως υποστηρίζει, γέννησε ακολουθώντας όσα είχε δει σε video, με τη μητέρα της να βρίσκεται έξω από την τουαλέτα κατά τον τοκετό. Η περιγραφή για τις πρώτες στιγμές της μητρότητας σοκάρουν:

    «Το πήρα αγκαλιά. Ίσως κάποια στιγμή να αισθάνθηκα να με δαγκώνει στο στήθος… Αισθάνθηκα ότι το παιδί μου απειλεί τη ζωή από δω και πέρα, αισθάνθηκα νοσηρή αποστροφή για εκείνο. Νοσηρές ενοχές σαν να έκανα το χειρότερο κακό στον κόσμο και ξεφτίλισε τον εαυτό μου και την οικογένειά μου…. Ήμουν βυθισμένη στην παράνοια. Το μυαλό μου «έφυγε». Δεν με ενδιέφερε τίποτα πια. Αισθανόμουν ότι λυτρώθηκα όπως και να έχει. Εκείνη τη στιγμή βίωσα παρανοϊκό επεισόδιο- το παιδί με απειλούσε- το παιδί είναι ξένο προς εμένα- το παιδί είναι επικίνδυνο…».

    Τον πατέρα του μωρού τον γνώρισε μέσω Facebook και συνερεύθηκε μαζί του μια φορά. Τον Δεκέμβρη του 2017 κατάλαβε ότι είναι έγκυος: 

    « Τότε πάγωσα και πανικοβλήθηκα… τα πάντα γύρω μου κάθε ημέρα ήταν μαύρα. Τι θα πει η οικογένειά μου; Τι θα πουν οι συμμαθητές μου; Ήμουν ούτως ή άλλως απομονωμένη… Η εγκυμοσύνη ήταν ανεπιθύμητη αλλά δεν μπορούσα πλέον να την διακόψω…Προείχε να μην μάθει κανένας τίποτα… Πέρασα μόνη μου το βαρύ φορτίο… Δεν είχα σκεφτεί για μετά τι θα κάνω… Όσο πλησίαζε ο καιρός πάγωνα με τη σκέψη όχι ότι θα βγει ένα παιδί από μέσα μου αλλά πως θα κάνω ολόκληρο τοκετο μόνη μου… Έψαχνα στο internet για video που δείχνουν πώς γίνεται….».

    Καμία ευθύνη για το θάνατο του παιδιού δεν έχει η 54χρονη μητέρα της, υποστήριξε:

    “Ζήτησα από τη μητέρα μου να πετάξει το παιδί και το έκανε. Εκείνη δεν είχε καμία άλλη εμπλοκή στη διαδικασία…Ο,τι έγινε, έγινε από τα δικά μου χέρια..”

    Η 54χρονη γιαγιά επικαλέστηκε βαριά ψυχική νόσο. Στο υπόμνημα της αναφέρει:

    «Μετά από έντονη παράκληση της κόρης μου από συναισθήματα συμπόνοια στο προσώπό της, επειδή ήταν σε πανικό και πλήρη ψυχοσωματική διατάραξη έριξα τη σακούλα με το νεκρό νεογνό σε κάδο της περιοχής, επιθυμώντας να συντελέσω στην αποκατάσταση της ηρεμίας της και να αποφευχθεί η καταδίωξη της… Βρέθηκα σε πανικό. Αιφνιδιάστηκα. Δεν ήμουν σε θέση να αξιολογήσω την κατάσταση σωστά….».

    «Ίσως να έπνιξα και με τα ίδια μου τα χέρια το μωρό… Αισθάνθηκα ότι μου απειλεί τη ζωή…» είπε η 19χρονη κατά την απολογία της στον ανακριτή περιγράφοντας με λεπτομέρειες που σοκάρουν τα όσα προηγήθηκαν αλλά και τα όσα ακολούθησαν της γέννησης του βρέφους που πέταξε με τη βοήθεια της μητέρας της σε κάδο απορριμμάτων τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Όπως είπε έκανε εφήμερες σχέσεις με αγόρια που γνώριζε στο διαδίκτυο και εκτός, αποζητώντας την επιβεβαίωση. «Ανέβαζα στημένες φωτογραφίες που να μη φαίνεται το σώμα μου. Το ότι λειτουργούσαν ερωτικά μαζί μου, μου κινητοποιούσε τη μηδενική μου αυτοπεποίθηση και αισθανόμουν ποθητή… Ήταν ενας τρόπος να αισθάνομαι ότι αξίζω λίγο κι εγώ….».

    Τον πατέρα του μωρού τον γνώρισε μέσω Facebook και συνερεύθηκε μαζί του μια φορά. Όταν τον Δεκέμβρη του 2017 κατάλαβε ότι είναι έγκυος: «πάγωσα και πανικοβλήθηκα… τα πάντα γύρω μου κάθε ημέρα ήταν μαύρα. Τι θα πει η οικογένειά μου; Τι θα πουν οι συμμαθητές μου; Ήμουν ούτως ή άλλως απομονωμένη… Η εγκυμοσύνη ήταν ανεπιθύμητη , αλλά δεν μπορούσα πλέον να την διακόψω…

    Προείχε να μην μάθει κανένας τίποτα… Πέρασα μόνη μου το βαρύ φορτίο… Δεν είχα σκεφτεί για μετά τι θα κάνω… Όσο πλησίαζε ο καιρός πάγωνα με τη σκέψη όχι ότι θα βγει ένα παιδί από μέσα μου, αλλά πως θα κάνω ολόκληρο τοκετό μόνη μου… Έψαχνα στο internet για video που δείχνουν πώς γίνεται…».

    Όπως λέει, γέννησε ακολουθώντας όσα είχε δει σε video, με την μητέρα της να βρίσκεται έξω από την τουαλέτα. «Το πήρα αγκαλιά. Ίσως κάποια στιγμή να αισθάνθηκα να με δαγκώνει στο στήθος… Αισθάνθηκα ότι το παιδί μου απειλεί τη ζωή από δω και πέρα, αισθάνθηκα νοσηρή αποστροφή για εκείνο. Νοσηρές ενοχές σαν να έκανα το χειρότερο κακό στον κόσμο και ξεφτίλισε τον εαυτό μου και την οικογενειά μου…. Ήμουν βυθισμένη στην παράνοια. Το μυαλό μου «έφυγε». Δεν με ενδιέφερε τίποτα πια. Αισθανόμουν ότι λυτρώθηκα οπως και να έχει. Εκείνη τη στιγμή βίωσα παρανοϊκό επεισόδιο- το παιδί με απειλούσε- το παιδί είναι ξένο προς εμένα- το παιδί είναι επικίνδυνο…».

    Στη συνέχεια ζητησε από τη μάνα της να πετάξει το παιδί και το έκανε. Όπως επέμεινε «η μάνα μου δεν είχε καμία άλλη εμπλοκή στη διαδικασία…Ο,τι έγινε, έγινε από τα δικά μου χέρια… Δεν αναιρώ τα της προανακριτικής μου απολογίας ως προς τον τρόπο … και σε αυτή τη φάση πιστέψτε με ότι δεν μπορώ καθαρά να ανακαλέσω το πως. Ισως με το κορδόνι, ισως και με τα χέρια μου. Έβαλα πριν χαρτι στο στόμα του γιατί έβλεπα αίμα. Σκέφτηκα ότι και με το χαρτι μπορεί να πνιγεί…

    Αναφερόμενη στις ημέρες που ακολούθησαν λέει ότι «δεν ασχολήθηκα με το που είναι ή που το έβαλε η μητέρα μου. Το σημαντικό ήταν να βρίσκεται μακριά από εμένα… Θα το ομολογούσε αν ήξερα ότι δεν θα διασυρθεί…».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκάρουν οι ομολογίες για το βρέφος στην Πετρούπολη: Του έδεσε το λαιμό με κορδόνι αφού πρώτα το θήλασε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πετρούπολη: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται μάνα και γιαγιά για το βρέφος που πέταξαν στα σκουπίδια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ με το νεκρό βρέφος στα σκουπίδια της Πετρούπολης-Το στραγγάλισε αφού το γέννησε η 19χρονη μάνα του



    ΣΧΟΛΙΑ