• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Η “μάχη” των φύλων: Γιατί βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα για τις νεοεισερχόμενες στην αγορά εργασίας


    Το μισθολογικό χάσμα, το οποίο υπάρχει ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα που εργάζονται, “κλείνει”, όμως οι γυναίκες, οι οποίες εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό και συγκεκριμένα στον τεχνολογικό τομέα θεωρούν ότι αδικούνται. Μια νέα έρευνα από την εταιρεία Combarably, έδειξε ότι οι νεοεισερχόμενες γυναίκες, παίρνουν λιγότερα χρήματα από τους άντρες συναδέλφους τους. Η έρευνα έγινε σε 10.000 υπαλλήλους, ώστε να διαπιστωθεί πως ο μέσος μισθός επηρεάζεται από την ηλικία και το φύλο. Παρά ταύτα οι ειδικοί της έρευνας δεν έλαβαν υπόψιν τον τόπο διαμονής, το αντικείμενο εργασίας και τα επίπεδα εμπειρίας των εργαζομένων.

    infographic-genderpaygap-1-age
    Τα δεδομένα της έρευνας έδειξαν ότι στις ηλικίες από 18-25, υπάρχει μεγαλύτερο μισθολογικό χάσμα και οι γυναίκες πληρώνονται με λιγότερα χρήματα από ότι οι άντρες. Κατά τις ηλικίες αυτές οι περισσότεροι άλλωστε αρχίζουν να εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό. Μια γυναίκα που δουλεύει στο τομέα της τεχνολογίας πληρώνεται κατά μέσο όρο με 66.000 δολ. το χρόνο, ενώ ένας άνδρας πληρώνεται αντίστοιχα με το ποσό των 85.000 δολ. το χρόνο, μια διαφορά της τάξης του 29%.

    working-mother-660Στις ηλικίες των 30- 40 ετών οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων αρχίζουν να μειώνονται. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Comparably, Jason Nazar, υποστηρίζει πως οι διαφορές στον μισθό σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να αποδοθούν στο γεγονός ότι οι γυναίκες γίνονται μητέρες και επιστρέφουν πίσω στη δουλειά τους, μετά την γέννηση του παιδιού τους. Στην ηλικία των 50 χρόνων η μισθολογική διαφορά μειώνεται ακόμη περισσότερο και συγκεκριμένα στο 5%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ellines-nikiazoun-tora-ke-ta-ich-tous-gia-extra-isodima-ti-ine-montelo-tou-peer-peer-car-sharing/52046



    ΣΧΟΛΙΑ