• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας: Κινητοποιήσεις συνταξιούχων, εργαζομένων ΕΛΤΑ και υπαλλήλων ΟΤΑ

    • NewsRoom


    Νέες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη, από συνταξιούχους, εργαζόμενους των ΕΛ.ΤΑ, ταχυδρόμους, υπαλλήλους καθαριότητας, αλλά εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    Πιο συγκεκριμένα, από τις 7 το πρωί, πραγματοποιείται κινητοποίηση από τους υπαλλήλους καθαριότητας των δήμων. Η προγραμματισμένη στάση εργασίας περιλαμβάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.30, έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ, στους Αμπελόκηπους. Κύριο αίτημά τους είναι να γνωστοποιηθούν επίσημα αποτελέσματα της προκήρυξης 2Κ/2018, που αφορά σε 8.166 μόνιμες θέσεις, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

    Στις 10, οι συνταξιούχοι του Σωματείου «Συσπείρωση», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα συγκεντρωθούν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην οδό Πανεπιστημίου. Περιεχόμενο της διαμαρτυρίας τους είναι η περικοπή μισθών και δώρων. Δίπλα στους συνταξιούχους θα σταθεί η ΑΔΕΔΥ, ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

    Ταυτόχρονα, οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία. Έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για τις 11.00, στο θέατρο «Άλφα», της οδού Πατησίων, απ’ όπου θα ξεκινήσουν, με κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών. Οι ταχυδρόμοι θα διαμαρτυρηθούν για τις σημαντικές περικοπές και απολύσεις του τελευταίου διαστήματος, αλλά και για το κλείσιμο πολλών καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ .

    Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλειστά αύριο τα ΕΛΤΑ: 24ωρη απεργία των εργαζομένων για τη συρρίκνωση και τις απολύσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ΣτΕ προσέφυγαν ξανά οι συνταξιούχοι για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βουλή: ΑΔΕΔΥ και Συνταξιούχοι «γκρέμισαν» το αφήγημα της κυβέρνησης για τις συντάξεις



    ΣΧΟΛΙΑ