• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΚΑΣ: Άλλη μία παραγωγή του εξωτερικού ζητά γυρίσματα σε αρχαιολογικό χώρο

    • NewsRoom
    Ακρόπολη

    Ακρόπολη


    Μετά το αίτημα του BBC να χρησιμοποιήσει τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου για γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς ακόμη μία παραγωγή του εξωτερικού απευθύνεται στο ΚΑΣ και ζητά να κάνει χρήση της πιο εξεζητημένης αρχαιολογικής τοποθεσίας στην Ελλάδα.

    Συζητιέται την Τρίτη, λοιπόν, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) το αίτημα του ισπανικού συνεργείου «Real Madrid TV» η χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στην Ακρόπολη.

    Το αίτημα αφορά κινηματογραφικές λήψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης διάρκειας τριών ωρών, από 17 έως 19 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο της τηλεοπτικής κάλυψης αγώνων μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης.

    Αναμένεται με εξωτερικό ενδιαφέρον η απάντηση του ΚΑΣ έπειτα την σειρά γεγονότων που ακολούθησαν την τελευταία περίοδο σχετικά με την άδεια του ΒΒC καθότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ΚΑΣ δεν είχε δείξει εξ αρχής ένθερμη υποστήριξη και έπειτα από τις ισχυρές αντιδράσεις σπουδαίων προσωπικοτήτων του πολιτισμού, σαν της Λυδίας Κονιόρδου, ηθοποιού αρχαίου δράματος και υπ.Πολιτισμού, χορηγήθηκε κανονικά η άδεια στο βρετανικό κανάλι και τα γυρίσματα έλαβαν χώρα κανονικά. Ποια θα είναι τώρα η τοποθέτηση του ΚΑΣ;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Καστελόριζο εξελίσσεται – Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κομισιόν: Έρχονται ταυτότητες με υποχρεωτικό το δακτυλικό αποτύπωμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ηρώ Αθανασίου: Από την ηλεκτρική καρέκλα της Ελαΐς-Unilever στην… άνεση του Δημοσίου

     



    ΣΧΟΛΙΑ