• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Γιώργος Πιτσιλής: To pressing της ΓΓΔΕ αποδίδει, 6 στους 10 πλήρωσαν τις οφειλές τους

    • NewsRoom


    Το pressing της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προς όσους δεν ρυθμίζουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με την απειλή της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών, δείχνει να πιάνει τόπο.

    Το pressing συνεχίζεται μέσω της αποστολής ειδοποιητηρίων, e-mail ή και τηλεφωνικών ειδοποιήσεων για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, απεστάλησαν 319.840 e-mail για συνολικό ποσό ληξιπρόθεσμων 290 εκατ. ευρώ (οφειλή περίπου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο) και τελικά εισπράχθηκαν 188,2 εκατ. ευρώ -ποσοστό 65,03%.

    Γιώργος Πιτσιλής. Ετών 40. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων
    Γιώργος Πιτσιλής. Ετών 40. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2016 οι εισπράξεις της φορολογικής διοίκησης έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, δηλαδή φοροοφειλών που γεννήθηκαν μέσα στο τρέχον έτος, ήταν αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2016 οι εισπράξεις έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους ανήλθαν σε 568 εκατ. ευρώ, έναντι 424 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2015.

    Σημειώνεται πάντως, ότι τόσο στο πρώτο τετράμηνο του 2016 όσο και στο πρώτο τετράμηνο του 2015 το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που προστέθηκε στα βιβλία άγγιζε τα 4,3 δισ. ευρώ  .

    Αυτό δείχνει πως η απειλή για ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από το Δημόσιο έχει πιάσει τόπο, όπως και η παρότρυνση της ηγεσίας της ΓΓΔΕ προς τους φορολογουμένους να προχωρούν σε ρύθμιση των χρεών.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/elliniko-etsi-ginonte-business-epi-siriza-prota-fasaries-meta-mou/51739

     



    ΣΧΟΛΙΑ