• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα υποδέχθηκαν το 2018 οι πόλεις σε Ωκεανία και Ασία (video)

    • NewsRoom


    Η Ωκεανία ήταν η πρώτη που υποδέχθηκε τα 2018 με περίπου 1,6 εκατ. άνθρωποι να μαζεύονται γύρω από το λιμάνι του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, προκειμένου να παρακολουθήσουν το καθιερωμένο σόου πυροτεχνημάτων.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, για τη φετινή γιορτή χρησιμοποίησαν την πιο προηγμένη τεχνολογία στον χώρο των πυροτεχνημάτων.

    Το θέαμα περιλαμβάνει φέτος εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να γιορτασθεί η νομιμοποίηση τον Δεκέμβριο του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου έπειτα από μια εθνική διαβούλευση που έδειξε πως η μεγάλη πλειονότητα των Αυστραλών υποστηρίζει αυτή τη μεταρρύθμιση.

    «Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αποχαιρετίσουμε το 2017, τη χρονιά που τέσσερις κάτοικοι του Σίδνεϊ στους πέντε φώναξαν ‘ναι’ στην ισότητα όσον αφορά τον γάμο», δήλωσε η δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, η Κλόβερ Μουρ.

    Για να προσταθεί λίγο γκλάμουρ, 20 δευτερόλεπτα του θεάματος των πυροτεχνημάτων ήταν έργο ενός από τα διασημότερα τέκνα του Σίδνεϊ, του ηθοποιού Χιου Τζάκμαν, ο οποίος σχεδίασε το κομμάτι αυτό σε χρώματα χρυσό και ασημί μαζί με τον Φορτουνάτο Φότι, τον επικεφαλής της εταιρείας που φωταγωγεί κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς με πυροτεχνήματα τον κόλπο του Σίδνεϊ.

    Την ίδια ώρα, και η «αντίζηλος» του Σϊδνεϊ, η Μελβούρνη, προσέφερε στους κατοίκους της ένα ανάλογο σόου, με 14 τόνους πυροτεχνημάτων που εκτοξεύθηκαν από τα 22 υψηλότερα κτήρια της πόλης. Όλα αυτά κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μελβούρνη.

    https://www.youtube.com/watch?v=6HpPGv3E9ng

    Νωρίτερα, η Νέα Ζηλανδία είχε και εκείνη υποδεχθεί τη νέα χρονιά, με τη γιορτή στο Όκλαντ να κλέβει τις εντυπώσεις.

    Τη συνέχεια στις εορταστικές εκδηλώσεις πήραν οι χώρες της Ασίας, με το Τόκιο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας να είναι η πρώτη από αυτές.

    https://www.youtube.com/watch?v=3z1fG15b5Tk

    Η πόλη του Χονγκ Κόνγκ είχε υποσχεθεί ένα εντυπωσιακό 10λεπτο θέαμα πριν από τα μεσάνυχτα με «διάττοντες αστέρες» οι οποίοι θα πέσουν από τους ουρανοξύστες που δεσπόζουν στο Λιμάνι Βικτώρια.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZOKwg48mm3c

    Εντυπωσιακό ήταν το σόου και στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, τη Σεούλ.

    https://www.youtube.com/watch?v=1gap6e5xenY

    Στη Σιγκαπούρη, η καρδιά των εκδηλώσεων ήταν η Marina Bay.

    Στην Τζακάρτα, πεντακόσια ζευγάρια θα πουν το «ναι» σ’ έναν γιγάντιο ομαδικό γάμο που οργανώνεται από την κυβέρνηση.

    Το Ντουμπάι αντικατέστησε το παραδοσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων με ένα θέαμα λέηζερ στο Μπουρτζ Χαλίφα, τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου (828 μέτρα).



    ΣΧΟΛΙΑ