• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Έλληνας ο μακελάρης του Τέξας!

    • NewsRoom


    Ελληνικής καταγωγής φέρεται να είναι ο δράστης στο μακελειό στο Τέξας, όπως μετέδωσε το CSB news. Σύμφωνα με το αμερικανικό Μέσο Ενημέρωσης, ο 17χρονος ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου. Όπως μετέδωσε το CBS, επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές, ο φερόμενος ως δράστης ονομάζεται Δημήτρης Παγουρτζής και έχει συλληφθεί, ενώ έχει γίνει η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου.

    Το βρετανικό site «Metro» μάλιστα δημοσίευσε και φωτογραφίες του από τα social media, όπου φαίνεται η αδυναμία που είχε στα όπλα, ενώ σε μια φωτογραφία έχει μία μπλούζα που γράφει «Γεννημένος να σκοτώνω».

    Εκρηκτικούς μηχανισμούς εντόπισαν οι αστυνομικοί στο λύκειο του Santa Fe, καθώς και εκτός του campus, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του λυκείου, λίγες ώρες μετά το περιστατικό με τον ένοπλο που άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ άτομα.

    Η περιοχή γύρω από το σχολείο έχει εκκενωθεί, προκειμένου οι ειδικές μονάδες να πραγματοποιήσουν ασφαλώς την εξουδετέρωση των μηχανισμών.

    Το χρονικό

    Πανικός επικράτησε σε σχολείο στο Τέξας μετά την εισβολή ενόπλου που σκότωσε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους. Ο δράστης, που φέρεται να είναι μαθητής και έχει συλληφθεί, εισέβαλε νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) στην αίθουσα των καλλιτεχνικών πυροβολώντας, αρχικά μία μαθήτρια στο πόδι και στη συνέχεια αδιακρίτως.

    Μάλιστα, φώναξε «Έκπληξη» στους μαθητές προτού αρχίσει να πυροβολεί σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Για το λόγο αυτό εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς.

    «Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί όταν ξέσπασαν πυροβολισμοί σε ένα Λύκειο στο Τέξας», μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    «Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ενδεχομένως να περιμένουμε άσχημα νέα» ήταν το tweet του προέδρου των ΗΠ, Ντόναλντ Τραμπ.

    Ένας δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου KHOU επικαλούμενος τρεις διαφορετικές πηγές, ανέφερε ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ το CNN κάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς».

    Το λύκειο στη Σάντα Φε έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ οι μαθητές κλειδώθηκαν στις τάξεις τους σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Νωρίτερα, η ανακοίνωση του Santa Fe είχε επισημάνει ότι η κατάσταση βρισκόταν υπό έλεγχο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τραυματίες. «Θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν θα λάβουμε περαιτέρω πληροφορίες», τονίζει η ανακοίνωση, ενώ αναφέρει ότι όλοι οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία.

    Τρεις τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τέξας στο Γκάλβεστον, σύμφωνα με τον διευθυντή δημοσίων σχέσεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου. Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός.

    Η μαθήτρια Λίλα Μπάτλερ ανέφερε στο δίκτυο KTRK-TV ότι σήμαναν οι σειρήνες πυρασφάλειας γύρω στις 07:45 τοπική ώρα κι ότι οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις τους. Είπε ακόμη ότι κάποιοι μαθητές άκουσαν πυροβολισμούς κι ότι κρύβονται η ίδια με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της.

    Η Σάντα Φε των 13.000 κατοίκων απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Χιούστον. Στο συγκεκριμένο λύκειο φοιτούν περί τους 1.400 μαθητές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκρηκτικά βρέθηκαν στο λύκειο στο Τέξας – Ήθελαν πολλούς νεκρούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακελειό στο Τέξας: Τουλάχιστον 8 νεκροί σε λύκειο μετά από εισβολή ενόπλου με καραμπίνα



    ΣΧΟΛΙΑ