ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη της ανάπλασης του Μικρολίμανου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο δήμος θα έχει συνάψει και Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο συνιστά μια στρατηγική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας, επιφάνειας 15.600 τ.μ., όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά και για την Αττική ευρύτερα, καθώς μέσα από την προτεινόμενη ανάπλαση αναζωογονείται και ενεργοποιείται το παράκτιο μέτωπο της πόλης ως ένας δυναμικός πόλος υπερτοπικής σημασίας αλλά και ως διεθνής τουριστικός προορισμός.
Με την προτεινόμενη παρέμβαση απελευθερώνεται η Ζώνη Παραλίας από τις αυθαίρετες κατασκευές και μετατρέπεται σε ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο περιπάτου. Οι οδοί Ακτή Κουμουνδούρου και Ναυάρχου Βότση μετατρέπονται σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας. Η ανάπλαση οργανώνει την περιοχή σε λειτουργικές ζώνες οι οποίες καθορίζονται με διαφορετικά υλικά κατασκευής με κριτήριο την υψηλή αντοχή και αισθητική τους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΑΣΟΚ: Πού βρίσκει η φετινή 3η του Σεπτέμβρη το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση: Επιτέλους η σωστή διοίκηση στα ΕΛΤΑ – Οι κινήσεις της Ράνιας Αικατερινάρη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πλήρης επικράτηση του ψηφιακού χρήματος – Εννέα στις δέκα συναλλαγές ανέπαφες
- Πυροσβεστική: Σε ισχύ και το χειμώνα τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής πυρκαγιών
- Βαλτάς: Στα τέλη Νοεμβρίου οι πρώτες εκτελέσεις συνταγών για φάρμακα κατά της παχυσαρκίας – Πώς θα τρέξει το πρόγραμμα για 10.000 δικαιούχους
- Εξάρχεια: ΕΔΕ για τους αστυνομικούς χτύπησαν χθες κόσμο διέταξε η ΓΑΔΑ (Βίντεο)