array(0) {
}
        
    
Menu
0.77%
Τζίρος: 158.10 εκατ.

Σεισμός 6 ρίχτερ νότια της Κάσου

Comments

Επιτέλους αλλαγές στα ΕΛΤΑ. Η επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ράνια Αικατερινάρη έστω και με καθυστέρηση πέταξε με τις κλωτσιές έξω από τα ΕΛΤΑ την προηγούμενη διοίκηση η οποία κατηγορείται ότι παρακρατούσε τα λεφτά που πλήρωναν οι πολίτες για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αν και η αποκάλυψη έγινε προ μηνών,   εν τούτοις η διοίκηση δεν είχε αποχωρήσει με αποτέλεσμα η κ. Αικατερινάρη να εγκαλείται καθημερινά για την μη λήψη αποφάσεων. 

Η νέα διοίκηση υπό τον έμπειρο manager Πολυχρόνη Γριβέα και τον Ηλία Αθανασίου θα ξεκινήσουν από το μηδέν για να φτιάξουν τις δομές μιας εταιρίας που χάνει συνεχώς μερίδια αγοράς. Την δουλειά την ξέρουν ειδικά ο κ. Γριβέας. Φυσικά θα κριθούν από  αποτέλεσμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση και οι δυο έχουν εξαιρετικά βιογραφικά.

Το έργο της παλαιάς ανίκανης διοίκησης των ΕΛΤΑ 

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί οι αντίστοιχοι ταχυδρομικοί φορείς στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο κατορθώνουν να αυξήσουν τα έσοδά τους και να μειώσουν την εξάρτησή τους από την αγορά της αλληλογραφίας μέσω διαφοροποίησης των πηγών εσόδων.

Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις διαθέσιμες εναλλακτικές πηγές εσόδων και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον έντονο ανταγωνισμό. Το μερίδιο της θυγατρικής ΕΛΤΑ Courier δεν ξεπερνά σήμερα το 10%.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων  στις αρχές του 2018, βασική προτεραιότητα των ΕΛΤΑ είναι η διασφάλιση της βραχυπρόθεσμης βιωσιμότητας μέσω της ανάσχεσης του ρυθμού μείωσης των εσόδων, παρεμβάσεων στο λειτουργικό κόστος και διαχείρισης της ρευστότητας.

Αυτό προϋποθέτει την είσπραξη και καλύτερη αξιοποίηση της αποζημίωσης για την καθολική υπηρεσία.

Ήδη η διοίκηση της ΕΕΣΥΠ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στο ζήτημα ανάκτησης των αποζημιώσεων, στοχεύοντας στην εδραίωση διαδικασιών που θα δημιουργήσουν συνθήκες σταθερότητας μελλοντικά, ειδικά καθώς εκκρεμούν θέματα αποζημιώσεων από το 2013 και έπειτα.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Σε έναν μήνα θα δείτε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% – Πιερρακάκης: Δεσμευόμαστε στο ακέραιο για τα πλεονάσματα και το χρέος
ΕΛΤΑ: Κυκλοφόρησαν γραμματόσημα για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού
Υπερταμείο: Στρατηγικό Σχέδιο και αλλαγές διοικήσεων έφεραν σημαντικά κέρδη την τριετία 2022-2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός 6 ρίχτερ νότια της Κάσου
Eurovision: Όσα έγιναν στον Α’ ημιτελικό – Ποιες χώρες προκρίθηκαν – Η Σάττι που τραγούδησε Σελίν Ντιόν και η Κύπρος που δεν έπεισε
Υπ. Περιβάλλοντος: Στη Βουλή η νέα τροπολογία για την προσαρμογή των κίνητρων του Νέου Οικοδομικού Κώδικα
Viva – JP Morgan: Το μεγάλο μυστικό στον πόλεμο Καρώνη- Ντίμον που θα κρίνει τον νικητή
Πόρισμα ΕΜΠ για Τέμπη: Πώς φτάσαμε στο συμπέρασμα για τα έλαια σιλικόνης και την πυρόσφαιρα
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η βιομηχανία χρειάζεται αυτάρκεια – Το στοίχημα της Metlen στα μέταλλα
Παγώνουν οι Δασμοί, θερμαίνονται οι αγορές
Πότε διαπράττεται ύβρις;
Ο Aπ. Ταμβακάκης εντείνει την παρουσία του στα τρόφιμα – Τι φέρνει η νέα EOS Food Holdings Ι
Μετά τη Μύκονο, στη Σύρο: Επένδυση 76 εκατ. από τους Λιβανέζους Μπερζάουι