• Ροή Ειδήσεων

    Άρθρο παρέμβαση: Επιτέλους η σωστή  διοίκηση στα ΕΛΤΑ – Οι κινήσεις της Ράνιας Αικατερινάρη

    Ράνια Αικατερινάρη. Διευθύνουσα Σύμβουλος Υπερταμείου


    Επιτέλους αλλαγές στα ΕΛΤΑ. Η επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ράνια Αικατερινάρη έστω και με καθυστέρηση πέταξε με τις κλωτσιές έξω από τα ΕΛΤΑ την προηγούμενη διοίκηση η οποία κατηγορείται ότι παρακρατούσε τα λεφτά που πλήρωναν οι πολίτες για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αν και η αποκάλυψη έγινε προ μηνών,   εν τούτοις η διοίκηση δεν είχε αποχωρήσει με αποτέλεσμα η κ. Αικατερινάρη να εγκαλείται καθημερινά για την μη λήψη αποφάσεων. 

    Η νέα διοίκηση υπό τον έμπειρο manager Πολυχρόνη Γριβέα και τον Ηλία Αθανασίου θα ξεκινήσουν από το μηδέν για να φτιάξουν τις δομές μιας εταιρίας που χάνει συνεχώς μερίδια αγοράς. Την δουλειά την ξέρουν ειδικά ο κ. Γριβέας. Φυσικά θα κριθούν από  αποτέλεσμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση και οι δυο έχουν εξαιρετικά βιογραφικά.

    Το έργο της παλαιάς ανίκανης διοίκησης των ΕΛΤΑ 

    Όπως αναφέρουν οι ειδικοί οι αντίστοιχοι ταχυδρομικοί φορείς στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο κατορθώνουν να αυξήσουν τα έσοδά τους και να μειώσουν την εξάρτησή τους από την αγορά της αλληλογραφίας μέσω διαφοροποίησης των πηγών εσόδων.

    Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις διαθέσιμες εναλλακτικές πηγές εσόδων και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον έντονο ανταγωνισμό. Το μερίδιο της θυγατρικής ΕΛΤΑ Courier δεν ξεπερνά σήμερα το 10%.

    Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων  στις αρχές του 2018, βασική προτεραιότητα των ΕΛΤΑ είναι η διασφάλιση της βραχυπρόθεσμης βιωσιμότητας μέσω της ανάσχεσης του ρυθμού μείωσης των εσόδων, παρεμβάσεων στο λειτουργικό κόστος και διαχείρισης της ρευστότητας.

    Αυτό προϋποθέτει την είσπραξη και καλύτερη αξιοποίηση της αποζημίωσης για την καθολική υπηρεσία.

    Ήδη η διοίκηση της ΕΕΣΥΠ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στο ζήτημα ανάκτησης των αποζημιώσεων, στοχεύοντας στην εδραίωση διαδικασιών που θα δημιουργήσουν συνθήκες σταθερότητας μελλοντικά, ειδικά καθώς εκκρεμούν θέματα αποζημιώσεων από το 2013 και έπειτα.



    ΣΧΟΛΙΑ